Kültür

Turgutlu Belediyesinden manga kursu

Turgutlu belediyesi, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda turgutlu belediyesi tarafından atatürk kültür merkezi bünyesinde çocuk ve yetişkinlere yönelik düzenlenen manga kursuna kayıtlar başladı.

Turgutlu Belediyesinden manga kursu
27-06-2024 15:47

Turgutlu Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Turgutlu Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde çocuk ve yetişkinlere yönelik düzenlenen manga kursuna kayıtlar başladı.


Turgutluluların kültür ve sanat ile olan bağını güçlendirmek için çalışmalarına devam eden Turgutlu Belediyesi, 14 yaş üzeri çocuk ve yetişkinlere yönelik kurslar düzenliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılacak manga kurusunda kara kalem resim, lavi, sulu boya, manga, anime, sanat tarihi, kadraj, içerik gibi eğitimler verilecek. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek manga kursu için kayıtlar ise başladı. Vatandaşlar, kurs kayıtlarını Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptırabilecekler.


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu Belediyesi olarak her yaştan vatandaşımıza kültürel ve sanatsal alanda kendilerini geliştirebilecekleri kurslar düzenliyoruz. Bu kapsamda alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştireceğimiz manga kursuna katılmak isteyen hemşerilerimizi Atatürk Kültür Merkezimize davet ediyoruz” dedi


Manga kursu, Japonya’da doğarak tüm dünyaya yayılmış bir kültürel hazine olan ve animelerin de temelini atan manga isimli çizgi romanları çizmeyi öğretir. Ülkemizde de milyonlarca tüketicisi olan manga eserler üretmek, sanılanın aksine yeterli çizim bilgisi ile mümkündür. Kurs içeriğinde; kara kalem basit desen bilgisi, perspektif ve mekan eğitimi, sinematik kadraj bilgisi eğitimi ve son olarak da manga çevresindeki sanat tarihi dersleri verilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER