Teknoloji

Türk Donanması ambargoyu “KUŞKAPANI” ile aştı!

Altınay Savunma Teknolojilerinin geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli ve milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi “KUŞKAPANI” ürünü ile Türk Donanması’nı yeni gemilerinde hizmet verecek.

Türk Donanması ambargoyu “KUŞKAPANI” ile aştı!
19-01-2024 11:32

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deniz araçları teslimatı ile şu bilgiler paylaşıldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kapsamlı ve büyük adımların atıldığı yerli ve millî savunma sanayi ürünlerimizin katkısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin etkinliği ve caydırıcılığı her geçen gün daha da artmaktadır. Bu çerçevede;

4 PLATFORM BUGÜN DONANMAYA EKLENİYOR!

İSTİF Sınıfı Fırkateyn Projesinin ilk gemisi TCG İSTANBUL fırkateyni, Denizde İkmal ve Muharebe Destek Gemisi TCG DERYA, Lojistik Destek Gemisi TCG ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ ve MARLİN İnsansız Deniz Aracı’nın hizmete giriş töreni 19 Ocak’ta Yalova’da icra edilecektir.”

Ambargo uygulanan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemini Altınay Savunma Teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirdi. “KUŞKAPANI” ürünü Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (A-1590) “TCG DERYA” ve Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) ile birlikte Türk Deniz Kuvvetleri envanterine dahil olacak.

"KUŞKAPANI" YENİ GEMİLERDE HİZMET VERECEK

Altınay Savunma Teknolojilerinin geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerli ve milli Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi “KUŞKAPANI” ürünü ile Türk Donanması’nı yeni gemilerinde hizmet verecek.

Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi (HYTS), Sikorsky Sea Hawk SH-70 TN model helikopterlerin, askeri gemilere (fırkateyn, karakol botu, ikmal gemisi vb.) güverte bölgesinde operatöre ihtiyaç duymaksızın, kötü deniz koşullarında, gündüz ve gece şartlarında güvenli şekilde inişini, inişten hemen sonra emniyete alınmasını, hangara transfer edilmesini ve helikopterin güverteden kalkışına kadar bunların tersini sağlayan bir sistemdir.

Ürünün bünyesinde görüntü işleme ve konum hesaplama, gömülü yazılım ve kontrol algoritmalarının oluşturulması, hidrolik ve pnömatik tahrikli mekanizma tasarlama, malzeme ve üretim yöntemi belirleme alanlarını içeren kompleks mühendislik disiplenleri bir arada yer almaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER