Spor

Türk Kadını Bengisu Avcı'nın Kanal Geçiş Macerası Devam Ediyor

Bengisu Avcı, Cook Boğazı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın olarak adından söz ettiriyor. Şimdi ise Molokai Kanalı'nı geçmeyi hedefliyor.

Türk Kadını Bengisu Avcı'nın Kanal Geçiş Macerası Devam Ediyor
20-03-2024 12:09

Türk kadını Bengisu Avcı, şubat ayında Cook Boğazı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ünvanını almıştı. Şimdi ise bu başarısını daha da ileri taşımak istiyor.

Mayıs ayında Molokai Kanalı'na yüzerek geçmeyi hedefleyen Avcı, ardından da Kuzey Kanalı ve Tsugaru Kanalı'nı geçerek "7 Okyanus"u tamamlayan ilk Türk kadın olmayı hedefliyor. Avcı, çalışmalarının verimli geçtiğini belirterek, Molokai Kanalı'nın kendisi için çok önemli bir hedef olduğunu dile getirdi. "Bir Türk kadını olarak böyle zorlu bir parkuru bitirmenin gururunu yaşayacağıma inancım tam. " diyen Avcı, adım adım ilerleyerek büyük bir başarıya imza atmayı hedefliyor. Eylül ayında Kuzey Kanalı'na (İrlanda-İskoçya) geçmek için mücadele edecek olan Bengisu Avcı'nın macerası merakla bekleniyor.

Spor tutkunu ve cesur kişiliğiyle dikkat çeken Avcı, başarılı geçişlerine bir yenisini ekleyerek Türk spor camiasında adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER