Sağlık

Türk Sağlık-Sen hemşireye yapılan saldırıyı kınadı

Altıntaş devlet hastanesi

Türk Sağlık-Sen hemşireye yapılan saldırıyı kınadı
15-05-2024 19:00

Kütahya’da Altıntaş İlçe Devlet Hastanesi’nde acil serviste görevli hemşire Gülizar Durmaz, hasta yakını tarafından darp edildi. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Türk Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, olayın ardından yaptığı açıklamada hemşireye ve 112 Acil Sağlık ekibine yapılan saldırıları kınadı. Gök, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Saldırıya uğrayan hemşire Gülizar Durmaz, 12 Mayıs’ta acil serviste görev yaptığı sırada hasta yakını tarafından darp edildiğini ifade etti. Durmaz, yaşanan olaydan dolayı psikolojik olarak da etkilendiğini belirtti.


Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Gök, yaptığı açıklamada, "Hastanemiz çalışanları sadece fiziki şiddete değil, psikolojik şiddete de maruz kalmaktadır. Küçücük ilçe hastanesinde bu olayların yaşanması, sağlık çalışanlarına zarar verdiği gibi ilçe halkının da kesintisiz hizmet almasına engel olacaktır. Yetkilileri bu konuda acilen tedbir almaya davet ediyorum. Ülkemizde 1 milyona yakın sağlık çalışanı bulunmaktadır. Tüm sağlık çalışanları şiddet gören arkadaşlarımızın yanındadır. Sendika olarak arkadaşımızın yanındayız ve bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz. Son olarak darp edilen arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Altıntaş ilçemizin bu gibi olaylar ile kamuoyunda gündem olmamasını temenni ediyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER