Teknoloji

Türk Telekom Avrupa'da Fiber Altyapı Konusunda İkinci Sıraya Yükseldi

Türk Telekom'un fiber altyapı çalışmaları sonucunda Avrupa'da ikinci sıraya yükseldiği açıklandı.

Türk Telekom Avrupa'da Fiber Altyapı Konusunda İkinci Sıraya Yükseldi
21-03-2024 09:54

Türk Telekom, yaptığı açıklamaya göre fiber altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürerek fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibarıyla 437 bin kilometreye ulaştırdı. Bu sayede Türkiye, FTTH Council Europe'a göre eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa'da ikinci sıraya yükseldi.

CEO Ümit Önal, Türkiye'nin dijital dönüşüm yolculuğunda liderlik rolü üstlendiklerini belirterek, yeni dijital dünyanın gereksinim duyduğu hızlı ve kesintisiz iletişim hizmetini sunmak için Türkiye'nin her köşesini fiber ağlarla ördüklerini vurguladı. Türk Telekom, her yıl fiber yatırımlarını artırarak, karlı bölgelere de ulaşmayı hedefliyor.

Önal, Türkiye'nin fiber altyapı konusunda Avrupa'nın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, ülkenin fiber erişim sayısında ikinci sıraya yükselmesinin önemli bir başarı olduğunu ifade etti. Türk Telekom, gece gündüz çalışarak 81 ilin her noktasına fiber altyapı hizmeti götürmeyi sürdürüyor. Yeni nesil teknolojilerin verimli çalışmasını sağlayacak bu altyapıyla Türkiye, dijital geleceğe daha güçlü adımlarla ilerliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER