Teknoloji

Türk Telekom, ZTE ve Netaş ile Yeşil Teknoloji İçin İşbirliği Yapacak

Türk Telekom, ZTE ve Netaş, yeşil teknoloji ve sürdürülebilirlik için işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Türk Telekom, ZTE ve Netaş ile Yeşil Teknoloji İçin İşbirliği Yapacak
26-02-2024 18:09

Türk Telekom, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak için Güneş Enerjisi Sistemleri ve elektrikli şarj istasyonları yatırımlarıyla önemli adımlar atmıştır. Şirket, yeni nesil yeşil şebeke ve uygulamalarını hayata geçirmek için ZTE ve Netaş ile işbirliği yapacağını GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde duyurdu.

Bu işbirliği kapsamında, mobil baz istasyonlarında güneş enerjisi sistemlerinin kullanılması, yapay zeka tabanlı akıllı yazılım çözümlerinin uygulanması, LIC teknolojisi kullanılan veri merkezi sunucularının kullanılması ve enerji tasarrufu sağlayan akıllı algoritmaların geliştirilmesi gibi çalışmalar yapılacaktır.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal, işbirliği hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeşil teknoloji dönüşümünü hızlandırmak için çalıştıklarını ve Netaş ile ZTE gibi güçlü ortaklarla birlikte yeni nesil teknolojileri hayata geçireceklerini belirtmiştir.

Netaş Yönetim Kurulu Başkanı ve ZTE Corporation Avrupa ve Amerika Bölge Başkanı Peng Aiguang ise işbirliğiyle ilgili olarak, yeni nesil teknolojiler ve yerli ürünleri barındıran projeleri hayata geçirmek için Türk Telekom ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etmiştir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER