Spor

Türkiye Avrupa Şampiyonasında Başarılı Sonuçlar Elde Etti

Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türkiye'nin aldığı dereceler ve federasyon başkanının değerlendirmesi

Türkiye Avrupa Şampiyonasında Başarılı Sonuçlar Elde Etti
21-02-2024 02:14

Başkent Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Türk sporcuları başarılı bir performans sergileyerek önemli dereceler elde etti. Kadınlarda takım halinde ikinci olan Türkiye, erkeklerde de üçüncü sırayı almaya hak kazandı.

Kadınlarda Ukrayna'nın birinci, Romanya'nın üçüncü, İspanya'nın dördüncü, Norveç'in beşinci ve Bulgaristan'ın altıncı olduğu şampiyonada Türkiye, ikinci sırayı aldı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, sporcuların başarısını kutlayarak, gelecek şampiyonalarda daha iyi sonuçlar almayı hedeflediklerini belirtti. Erkeklerde ise Bulgaristan birinci, Ermenistan ikinci, Türkiye üçüncü, Gürcistan dördüncü, Moldova beşinci ve Ukrayna altıncı oldu. Türk erkek takımı da şampiyonada üçüncü olmayı başardı.

Başkan Ünlü, genç erkek takımının da başarısından dolayı memnuniyetini dile getirerek, sporcuların Avrupa'da ve dünyada zirveye çıkmaya aday olduklarına inandığını belirtti. Türkiye'nin halterdeki yükselişi devam ediyor ve gelecek şampiyonalarda da iddialı bir şekilde yer almayı sürdüreceği gözler önüne seriliyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER