Gündem

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2024 yılı vekaletle kurban programına ünlülerden destek

ünlü isimler çektikleri videolarla türkiye diyanet vakfı’nın 2024 yılı vekaletle kurban kesim programına destek vererek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2024 yılı vekaletle kurban programına ünlülerden destek
11-06-2024 10:50

Ünlü isimler çektikleri videolarla Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2024 yılı vekaletle kurban kesim programına destek vererek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması için hayırseverlere çağrıda bulundu.


Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) 2024 yılı vekaletle kurban kesim programına ünlü isimlerden yoğun destek geldi. Ünlü isimler çektikleri videolarla hayırseverlere çağrıda bulunarak yapılacak kurban bağışı ile başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine bu Kurban Bayramı’nda da ulaşılacağını vurguladı.


“Gönül rahatlığıyla kurbanlarınızı emanet edebilirsiniz”


Dizi oyuncusu Burak Haktanır, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurban bağışlarını güvenilir bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını vurgulayarak şunları aktardı: “Vakfın gönüllüsü olarak Gana’daki kurban dağıtım organizasyonuna katılmış ve emanetlerinizi oradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıldığına bizzat şahitlik etmiştim. Bu yıl da Vakfın gönüllüsü olarak Endonezya’da kurban dağıtım organizasyonuna katılacağım ve emanetlerinizin orada sağlıklı bir şekilde dağıtılmasına hem katkıda bulunacağım hem de şahitlik edeceğim. Sizler de kurban bağışlarınızı gönül rahatlığıyla Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edebilirsiniz.”


“Türkiye’de ve 79 ülkede iyilik seferberliği”


Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye’de ve 79 ülkede hayırseverlerin kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirterek şu çağrıyı yaptı: “Türkiye’den Filistin’e; Afrika’dan Asya’ya dünyanın dört bir yanına uzanan bu iyilik seferberliğine siz de emanetlerinizle destek olabilirsiniz. Haydi sen de bu hayır seferberliğine katıl.”


“Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş”


Oyuncu Emre Üçtepe, Vakfın gönüllüsü olarak geçen yıl deprem bölgesindeki kurban dağıtımlarına katıldığını hatırlatarak, “Bu sene de inşallah Etiyopya’da milletimizin emaneti olan kurbanları kardeşlerimize ulaştıracağız. Haydi sen de bu iyilik hareketine katıl, kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” şeklinde konuştu.


“En güvenli şekilde yerine ulaşacak”


Akademisyen ve Sanatçı Fatih Koca, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurban bağışlarını güvenilir bir şekilde canla başla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığına dikkat çekerek, “Ben de kurbanımı Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlıyorum. Sizler de bağışlarsanız en güvenli şekilde yerine ulaşacaktır” dedi.


“Milletimizin emanetlerini ulaştırmak için yola çıkacağız”


Gazeteci Mehmet Ardıç ise hazırladığı videoda, “Milletimizin güvenerek Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet ettiği kurbanları ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmak bizim için büyük bir sorumluluk ve gurur kaynağı. Geçtiğimiz yıllarda yurt içinde ve yurt dışında birçok faaliyette aktif olarak rol aldım. Bu yıl ise Endonezya’da milletimizin Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet ettiği kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola çıkacağız. Sen de bu kardeşlik hareketine katıl ve bir kurban bağışı yaparak destek ol” ifadelerini kullandı.


“Kurbanımıza ihtiyacı olan insanlar var”


Sanatçı Murat Kekilli, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde dünyanın birçok yerinde kurbanlara ihtiyaç duyan insanlar olduğunu hatırlattı ve TDV’nin bu konuda güvenilir bir adres olduğunu vurguladı. Kekilli, “Dünyanın birçok bölgesinde kurbanlarımıza ihtiyacı olan insanlar var. Türkiye Diyanet Vakfı da bu konuda aracılarımızdan bir tanesi. Canla başla çalışan insanlardan oluşuyor. Kurbanlarınızı TDV’ye bağışlayabilirsiniz.” dedi.


“Dualarla besmelelerle kesiliyor”


Ses Sanatçısı Mustafa Cihat, Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldığını hatırlatarak, “Türkiye Diyanet Vakfı, her yıl olduğu gibi Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için kurbanlarımızı bizim isimlerimizi anarak dualarla, besmelelerle kesiyor. Allah onlardan razı olsun. Bu yıl da inşallah hep birlikte kurbanlarımızı verelim. Şimdiden bayramınız mübarek olsun” İfadelerini kullandı.


“Gönüllerde yer edinebilirsiniz”


Ses Sanatçısı ve oyuncu Necip Karakaya, TDV’nin dünya genelinde ihtiyaç sahiplerine kurban bağışlarını ulaştırma seferberliğine destek çağrısında bulundu ve “Kurbanlarınızı Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışlayarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin gönüllerinde yer edinebilirsiniz” dedi.


“Emanetlerinizin doğru yere ulaşmasına şahitlik ediyoruz”


Rap sanatçısı Resul Aydemir, vakfın gönüllüsü olarak son 7 yıldır Türkiye’de ve dünya genelinde kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirterek şunları söyledi: “Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olarak Ramazan’da, kurbanda sizlerin emanetlerini kardeşlerimize götürüyoruz. Emanetlerinizin doğru yere ulaşmasına şahitlik ediyoruz. Bu sene Burundi’de Afrika’nın göbeğinde sizlerin kurban emanetlerini kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız. Sen de bu seferberliğe katıl.”


Türkiye Diyanet Vakfı bu Kurban Bayramı’nda Türkiye’de ve 79 ülkede vekaletle kurban kesmeyi planlıyor. Kurbanlarını TDV aracılığıyla kestirmek isteyenler www.tdv.org ve bagis.tdv.org web adreslerinden, Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamasından kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Yurt dışında yaşayanlar ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler, koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini verebilirler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER