Gündem

Türkiye Turizm Sektörü 2024 Hedeflerine Odaklanıyor

Türkiye'nin turizm sektöründe hedeflediği 2024 planları ve ITB Berlin Fuarı'ndaki etkinlikler hakkında bilgiler.

Türkiye Turizm Sektörü 2024 Hedeflerine Odaklanıyor
05-03-2024 16:48

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 55. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'na katıldı.

Geçen yılın verilerine ve Türkiye'nin turizm hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Ersoy, Türkiye'nin zorlu bir yıl geçirdiğini ancak rekor sayıda ziyaretçi ve turizm geliri elde ettiğini belirtti.

Ersoy, Türkiye'nin 2024 turizm hedeflerinin çok iddialı olduğunu dile getirerek, "Bu sene 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar gelir hedefimiz var. Almanya pazarından gelen erken rezervasyon verileri çok olumlu. 2024'te Almanya'dan 7 milyon ziyaretçi hedefliyoruz. " dedi.

Ayrıca Türkiye'nin Avrupa pazarındaki payını arttırmayı hedeflediğini ve kişi başı harcamayı da 2028'e kadar 130 dolarları geçmeyi planladığını belirtti.

Ersoy, ülkenin turizmde sürdürülebilirlik konusunda lider olduğunu ve bu alandaki çalışmaları daha da ileriye taşımak için çaba sarf ettiklerini vurguladı. ITB Berlin Fuarı, seyahat endüstrisindeki hızlı değişim sürecini ele alacak ve dünya genelinde turizmi etkileyen konuları tartışacak. Türk turizm sektöründen temsilciler de fuarda yer alarak Türkiye'nin turizm potansiyelini tanıtacaklar. Fuar, Almanya'nın başkenti Berlin'de 7 Mart'a kadar devam edecek ve dünya genelinden binlerce firma ve ziyaretçiyi ağırlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER