ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Erasmus+ Yüksek Öğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı, Alanya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Alanya Üniversitesi Şebnem Köseoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Ulusal Ajansı Uzmanı Ercan Laçin, Türkiye Ulusal Ajansı Uzman Yardımcısı Ahmet Çörekçioğlu, Türkiye Ulusal Ajans Uzman Yardımcısı Merve Nacar, Furkan Kaya, Türkiye Ulusal Ajansı Bilgisayar Mühendisi Mustafa Çavdaroğlu, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Danışmanı İlker Köse, Alanya Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Anna Maria Bielecka ve Türkiye'den 100'e yakın üniversitenin Erasmus koordinatörleri katıldı.
ALANYA ÜNİVERSİTESİ'NE ÖVGÜ
Programın açılış konuşmasını Ercan Laçin yaptı. Üniversitede gerçekleştirilen etkinliğin her yıl Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle gerçekleştirildiğini ve etkinliğin Erasmus Ofis çalışanlarına yönelik olduğunu söyleyen Laçin, “Erasmus+ Yüksek Öğretim Yeni Başlayanlar Toplantısı, her yıl tekrarlanan ve Erasmus ofislerine yeni katılan Erasmus Ofis çalışanlarına yönelik toplantıdır. Toplantıdaki amacımız, KA131 projelerinin program kurallarına uygun ve başarılı bir şekilde yürütülmesine destek olmak. Alanya Üniversitesi küçük bir üniversite olmasına karşın, Erasmus+ programı yükseköğretim sektöründe tüm proje türlerini başarıyla yürüten bir üniversitedir. KA131, KA171, KA2, Erasmus Mundus ve ESC projelerini başarıyla yürüttüğü görülmektedir" ifadelerini kullandı.
REKTÖR GÜNER'DEN ULUSLARARASILAŞMA VURGUSU
Laçin'den sonra sözü Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner aldı. Uluslararası değişim programları kapsamında, dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlama imkânı bulduklarını söyleyen Prof. Dr. Güner, bu sayede kültürel anlayışın zenginleştiğini, bu zenginleşmenin akademik gelişmelere de önemli katkılar sağladığını aktardı. Etkinlik sayesinde farklı kurumda çalışan Erasmus koordinatörlerinin birbirlerini tanıma imkânı bulduğunu, bu tanışmanın etkin bir ağ oluşturmaya katkı sağladığını söyleyen Prof. Dr. Güner, şöyle konuştu:
“Bugün burada, gerçekleştirilen üniversitemizde gerçekleştirilen etkinliğimiz, üniversitelerimizin Erasmus ofislerine yeni katılan personeline yöneliktir. Bu etkinlik, sadece bilgi paylaşımı değil, aynı zamanda farklı kurum çalışanlarının birbirlerini tanımaları ve etkin bir ağ oluşturmaları için de önemli bir fırsat sunacaktır. Günümüzün hızla küreselleşen dünyasında, uluslararasılaşma üniversitelerimizin en önemli hedeflerinden biri haline gelmiştir. Artık bu hedefin bir seçenek değil, bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Uluslararası değişim programları ile, dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlama imkânı elde ediyoruz, kültürel anlayışımızı zenginleşiyor ve aynı zamanda akademik gelişime de ciddi anlamda katkı sağlıyor. Yani uluslararasılaşma, sadece öğrenci ve akademisyen hareketliliğini içermemektedir. Aynı zamanda küresel ağ oluşturma, uluslararası projeler yürütme, ortak çalışmalar gibi unsurları da içermektedir. Bu süreçlerde, sizlerin desteği, uluslararasılaşma stratejilerin başarısını belirleyen temel unsurlardan biri olacaktır. Bu aşamalarda karşılaşacağımız birçok zorluklar olacaktır, ancak sizlerin heyecanı, enerjisi ve özverisi bu zorlukları aşmamızı sağlayacaktır. Günün sonunda sizler, uluslararasılaşma vizyonun birer temsilcisi ve elçisi olma görevini de yerine getirmiş oluyorsunuz."
46 ÜLKEDEN 85 ÜNİVERSİTE İLE ANLAŞMALAR YAPILDI
Alanya Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Anna Maria Bielecka, Alanya Üniversitesi'nin kuruluş tarihi hakkında bilgiler aktardı. Bielecka, üniversitenin fakülte ve bölümleri, tamamlanmış ve devam eden Erasmus+ projeleri hakkında katılımcılara sunum yaptı. Bielecka, “2014-2015 akademik yılında faaliyete başlayan butik bir üniversitedir, Alanya'nın ilk üniversitesi olma özelliğini taşımaktadır. 2022 yılında Golden Gateway Şirketler Grubu ailesine dahil olduk. Yapılan iş birliği doğrultusunda eğitim sektörüne giriş yapan grup, üniversitenin kapasitesinin artırılması, yeni kampüs, yurt ve teknopark yapılanmaları ile bölgenin öncü sektörleri olan turizm ve tarım başta olmak üzere, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi konularında yeni bir dönem başlatmış bulunuyor" diye konuştu. Bielecka, şu ana kadar toplam 46 ülkeden 85 üniversite ile ikili anlaşmalar yapıldığını ve bu anlaşmalar çerçevesinde toplam 70 üniversite öğrencisi, 275 akademik personelin Erasmus+ programdan yararlandığını söyledi.