2016 yılında kurulan Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 7. yılında yabancı öğrenci kabul etmeye başladı.
Türkiye’nin başarı sıralamasında 3’üncü okulu olduklarını belirten Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haldun Çevik, dünyaya kendini tanıtan okul statüsünden dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenci kabul edilen okul durumuna geldiklerini söyledi.
Mısır ve Kazakistan’dan öğrenci aldıklarını belirten Okul Müdürü Haldun Çevik, “Yabancı öğrencileri okulumuza almaya başladık. Mısırlı bir velimiz önceden; Türkiye’ye yerleşiyor, vatandaşlık alıyor, çocuğunu burada LGS sınavına katıyor ve okulumuzu tercih ediyor. Mısır’dan bu okulun adını duyuyorlar. Mısır’a hiç gitmedik ama oralardan okulumuzun adı duyuluyor olması ayrıca gurur verici bir olay. İki kardeş okulumuza kayıt yapacağız. Kazakistan’dan öğrencilerimiz var” dedi. 420 taban puan
Çevik, “Okulumuz kısa sürede çok güzel ivmeler kazandı. Hem donanım olarak hem de başarı olarak. Bu başarının meyvelerini alıyoruz. LGS’de 420 taban puanla öğrenci alan Türkiye’nin en iyi 3’üncü okulu olduk. Bu okulumuz adına gurur verici bir olay burada ekip çalışması var. Öğretmenlerimiz, velilerimiz, basın mensupları, bizim okulumuzun tanıtımında haber kaynağında sağ kolumuz bizim. Devlet büyüklerimiz çok destek verdiler. Hiçbir vakit onların başını öne eğdirmedik. Çünkü Türkiye’nin gururu bir okuluyuz. Başarıları devam gerektiriyor çalışmalarımız devam ediyor” diye belirtti. Bir ivme kazandı
Dünyayı gezen okuldan ziyade dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrencilerin öğrenim gördüğü bir okul haline geldiklerini kaydeden Çevik, “Özellikle havacılık sektöründe ilerlemesi; İHA’lar, SİHA’lar, Bayraktar’lar, helikopterler, uçaklar, TUSAŞ gibi dünya lansmanında göz önünde olmak ve havacılık eğitiminde sektör de bizim ülkemize dikkatlerin çevrilmesini sağlıyor” şeklinde konuştu. Erasmus projesi
Yabancı ortaklardan davet aldıklarını ifade eden Çevik, “Şu anda 6 ülkeyle dron geliştirmek üzere yeni 400 bin euroluk bir AB projemiz kabul edildi. Ekim ayından itibaren tekrar dünyayı gezmeye başlayacağız. Bununla beraber öğrencilerimiz AB fonundan yararlanacaklar. Bu proje için 11 ve 12. sınıflarından öğrenciler seçiliyor. Ders başarısı, yabancı dil becerileri, efendilik ve disiplinle ille ilgili başarı kriterleri alınıyor. Öğretmelerimiz komisyon oluşturuyorlar ve gitmeye hak kazanan öğrencilerimiz arasında kura çekiyoruz ve öğrencilerimizi götürüyoruz” diye konuştu. “Hayal kurduk, başardık”
Çevik, “7 sene önce burada sadece bina vardı. Türkiye’nin en iyi mesleki teknik lisesi olacağız demiştik. İnanan oldu, inanmayan oldu. Hedef koyduk ve yürüdük. Ve şu anda ülkenin en iyi okullarından biriyiz. Biz şu an ODTÜ ile yarışıyoruz. Hayal kurduk ve ekip halinde uyguladık. Biz bunu yaptık. 150 puanla öğrenci aldı okulumuz ilk açıldığında, şimdi geldiğimiz nokta 420 puan. Onlar da bizim öğrencimiz” ifadelerini kullandı. “Uçak, fizik kurallarına göre inşa ediliyor”
Uçak bakımının kalite ve başarı gerektirdiğini belirten Çevik, “Sayısal zekâ ve beceri istiyor. Uçak tamamen fizik kurallarına göre uçuyor. Motor aksanı ve fiziki yapısı da bu kurallarda ilerliyor. Şu an taban puanımız 420. Fen lisesine gidecek bir öğrenci bizim okulumuza müracaat etti. Bu durum bizim sorumluluğumuzu da artırıyor. Biz şimdiden sene başında gelecek yılın planlamasını, deneme sınavlarını ve neler yapacağımızın üzerine çalışmalar yapıyoruz. Yakında açıklanacak üniversite sonuçlarıyla da okulumuzun başarısını taçlandıracağız diye düşünüyorum. Ortaya çıkacak sonuçların öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.