Teknoloji

ULAK Haberleşme AŞ, MWC 2024 Fuarında Milli Teknoloji Çözümlerini Tanıttı

Barselona ULAK Haberleşme AŞ, Türkiye'nin ilk ve tek milli ağ çözümü uMAYA SD-WAN'ı Mobile World Congress-MWC 2024 fuarında tanıttı. Ürün, geniş alan ağ altyapılarını daha güvenli ve kolay yönetilebilir hale getiriyor.

ULAK Haberleşme AŞ, MWC 2024 Fuarında Milli Teknoloji Çözümlerini Tanıttı
05-03-2024 11:49

Barselona ULAK Haberleşme AŞ, İspanya'nın Barselona kentinde gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi'nde (Mobile World Congress-MWC 2024), son dönemde geliştirdiği milli teknoloji çözümlerini tanıttı.

Firma tarafından geliştirilen uMAYA SD-WAN, geniş alan ağ altyapılarını daha güvenli, kolay yönetilebilir ve düşük maliyetli hale getirmek için yazılım tanımlı yaklaşımla geliştirilen Türkiye'nin ilk ve tek milli ağ çözümü olarak fuarın ilgi odağı oldu.

uMAYA SD-WAN, merkezi yönetim, ağ soyutlama, ağ otomasyonu, artırılmış siber güvenlik gibi fonksiyonları barındıran yenilikçi bir çözüm olarak 2019 yılından bu yana birçok kurum ve kuruluş tarafından kullanılmaktadır.

ULAK Haberleşme AŞ Sistem Mühendisliği Müdürü Ali Akçay, fuar kapsamında ürünlerini tanıtma fırsatı bulduklarını ve hem yerli hem de yabancı kullanıcıların ilgisini çektiklerini belirtti.

Akçay, uMAYA SD-WAN'ın Türkiye'deki geniş alan ağ altyapılarında kullanılan bir yönetim ve siber güvenlik çözümü sunduğunu vurgulayarak, ürünün kurumların iletişimlerini güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağladığını ifade etti. Ayrıca yapay zeka tabanlı teknolojilerin siber güvenlik alanında önemli bir rol oynadığını ve firma olarak bu alana yoğunlaştıklarını belirtti.

SD-WAN'ın uçtan uca güvenli haberleşme sağladığını söyleyen Akçay, ürünün kriptolama, trafiği izleme ve diğer güvenlik fonksiyonlarıyla trafiği güvenli hale getirdiğini ve farklı şebekeleri bir arada kullanarak kesintisiz hizmet erişimi sağladığını dile getirdi.

Akçay, firma olarak ürünlerini yurt içinde ve yurt dışında yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ve uluslararası pazarda rekabet edebilecek seviyeye gelmeyi amaçladıklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER