Gündem

Uluslararası Diplomasi Forumunda Liderler Kriz Döneminde Diplomasiyi Tartıştı

Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen liderler panelinde uluslararası ilişkilerdeki güven sorunları ve kutuplaşmanın önemi masaya yatırıldı. Bulgaristan, Kosova ve Somali Cumhurbaşkanları geleceğe yönelik diplomasi stratejilerini paylaştı.

Uluslararası Diplomasi Forumunda Liderler Kriz Döneminde Diplomasiyi Tartıştı
01-03-2024 22:54

Antalya Diplomasi Forumu kapsamında düzenlenen liderler panelinde uluslararası sisteme azalan güven nedeniyle kutuplaşan dünya için diyalog ve diplomasinin önemi vurgulandı.

Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu forumda Bulgaristan, Kosova ve Somali Cumhurbaşkanları geleceğe yönelik diplomasi stratejilerini paylaştı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, bağlantılığın krizlerin aşılmasında önemli olduğunu belirterek kültürel bağlantının da vurgulanması gerektiğini ifade etti. Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ise barışın zor zamanlarda tercih edilmesinin önemine değinerek, bölgedeki desteklerin sürekliliğine dikkat çekti.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ise küresel diplomasi yapısının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak bölgesindeki çatışmaların uluslararası çözüme ihtiyaç duyduğunu belirtti. Panelde ayrıca Rusya-Ukrayna savaşı, Kızıldeniz bölgesi ve iklim değişikliği gibi konular da ele alındı. Liderler, diplomasi ve diyalogun krizleri çözmede etkili bir araç olduğunu vurgulayarak uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER