Eğitim

Üniversite öğrencileri için trenle Palu gezisi düzenlendi

Fırat üniversitesi tarafından öğrencilere elazığ’ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri çerçevesinde trenle palu gezi düzenlendi

Üniversite öğrencileri için trenle Palu gezisi düzenlendi
02-06-2024 14:35

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ’ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri çerçevesinde trenle Palu gezi düzenlendi.


Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Palu Kaymakamlığı, Palu Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle “Tarihe Trenle Yolculuk Palu Gezisi” etkinliği düzenlendi. Elazığ Tren Garı’ndan trene binen öğrenciler Palu’ya kadar eğlenceli bir yolculuk yaptı. Palu’da mehteran takımı tarafından karşılanan öğrenciler, ilçe merkezini de yine mehteran takımı eşliğinde gezdi. Palu kalesi olmak üzere, tarihi camiler, türbeler, kilise, köprü ve konakları gezen öğrenciler unutulmaz bir gün yaşandı.


Kaymakam Hulusi Teke ise öğrencileri ilçede ağırladıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Elazığ’ın her bölgesinin ayrı bir güzel olduğunu belirterek hem şehrin güzelliklerini ve değerlerini öğrencilere tanıtmak istediklerini hem de sınavlar öncesinde öğrencilerin motivasyonunu artırmayı hedeflediklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER