Ekonomi

‘’Üreticiler teşvik edilmeli!’’

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, kentte gerçekleştirilen GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı’nın üreticiler ve kent için önemine dikkat çekti.

‘’Üreticiler teşvik edilmeli!’’
21-06-2022 15:57
21-06-2022 16:06
GAZİANTEP

Türkiye’nin farklı bölgelerinde ayakkabı sektörüne verilen destek ve teşviklerin Gaziantep’e de verilmesi gerektiğini söyleyen İnce, bu teşviklerin üreticilerin kurumsallaşmasına ve dünyaya ürün satan bir konuma yükselmesinde etkili olacağını söyledi.

Türkiye’nin en büyük ayakkabı üretim merkezlerinden olan Gaziantep’te 33. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı start verdi. Fuarlar kenti olma yolunda ilerleyen Gaziantep ve ayakkabı üreticileri için büyük önem taşıyan fuara ilişkin konuşan  Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de Türkiye’nin farklı bölgelerinde özellikle ayakkabı sektörüne verilen teşvik ve desteklerin Gaziantep’teki üreticiler için de sağlanması gerektiğini belirtti.

‘’SAHADA DAHA ETKİN OLACAĞIZ!’’

Teşviklere ilişkin açıklamalarda bulunan İnce, “Bu teşvik ve destekler sektör temsilcilerimize ve firmalarımıza verilirse önümüzdeki dönemde dünya markalarına mal satan, güçlü, istikrarlı bir yol çizen, yüksek oranlarda ihracat yapan bir şehir olarak sahada daha etkin olacağız.”

‘’KURUMSALLAŞMALIYIZ’’

Kurumsallaşmanın önemine dikkat çeken İnce, ‘’Bu şehrin üretim kapasitesi yüksek ama artık esnaflığın yanında kurumsallaşmanın da olması gerekiyor. Sektörün yarınları için bu kurumsallaşmayı da dünya çapına yaymamız lazım. Ayrıca yaptığımız üretimlerin hem geri dönüşümlü olması hem de çevre dostu olması için gerekli uğraşı vermeliyiz. Bunu yapabilirsek bu zorlu süreci de inşallah hep birlikte aşarız’’ diyerek sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER