Yaşam

Uşak’ın içme suyu problemine karşı 3 proje birden geliyor

Tarım ve orman bakanlığı yürüttüğü özel projelerle uşak’ın içme suyu problemini kökünden çözmeyi hedefliyor. Aynı anda yürüten 3 projeyle, kente yılda 3 milyon 420 bin metreküp ilave içme ve kullanma suyu temin edecek.

Uşak’ın içme suyu problemine karşı 3 proje birden geliyor
05-06-2024 10:08

IHAAW100700-CVR/5-06-2024




- Uşak’ın içme suyu problemine karşı 3 proje birden geliyor


- Uşak’a yılda 3 milyon 420 bin metreküp içme suyu temin edilecek(Fotoğraflı)Ömer Akkoyun


UŞAK (İHA) - Tarım ve Orman Bakanlığı yürüttüğü özel projelerle Uşak’ın içme suyu problemini kökünden çözmeyi hedefliyor. Aynı anda yürüten 3 projeyle, kente yılda 3 milyon 420 bin metreküp ilave içme ve kullanma suyu temin edecek. Uşak Banaz Baltalı Göledi içme suyu iletim hattı için Nisan ayında imzalar atıldı ve inşaat çalışmalarına resmen başlandı. Uşak kent merkezine yılda 2.21 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek proje kapsamında Banaz Baltalı Göledinden savaklanan su, bir regülatör vasıtası ile iletim hattına alınacak. Ayrıca bölgeye 2 de yeni su kuyusu açılacak. Regülatörde biriken ve kuyudan çıkarılan su, 11.5 kilometrelik iletim hattı ile Küçükler Barajı Artıma Tesisine ulaştırılacak. 600 gün içerisinde tamamlanacak proje kapsamında yaklaşık 17 kilometre boru döşenecek.Uşak’ın içme suyu problemini çözmek amacıyla sözleşmesi imzalanarak yapımına başlanan bir başka proje ise Baybuyan Deresi Regülatöründen Küçükler Barajına derivasyon iletim hattı projesi. 2025 yılı sonuna yetiştirilmesi hedeflenen proje kapsamında Banaz Bayburun Deresi üzerine bir regülatör inşa edilecek. Biriken su 5.5 km uzunluğunda bir trapez kanal ile Küçükler Barajı rezervuar alanına ulaştırılacak. Proje tamamlandığında Uşak’a yılda 440 bin metreküp içme ve kullanma suyu verilecek.Sorkun Barajı son düzlükte


Uşak kent merkezine yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek Sorkun Barajı ise tamamlanmak son aşamada. Gövde dolgusu tamamlanan barajda, dolusavak ve vana odası imalatları devam ediyor. 1 milyon 260 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 2024 yazında tamamen bitirilecek ve hemen ardından iletim hattı ile arıtma tesisi çalışmalarına başlanacak.


(MB-Y)5.06.2024 10:08:45 TSI


NNNN

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER