Gündem

"Üzüm için açıklanacak fiyat kesinlikle 5 TL’nin altında olmamalı"

Kilis Ziraat Odası Başkanı İbrahim KARA

08-08-2022 16:16

Kilis Ziraat Odası Başkanı İbrahim KARA

"Üzüm için açıklanacak fiyat kesinlikle 5 TL’nin altında olmamalı"

Kilis

Kilis Ziraat Odası başkanı İbrahim Kara üzüm hasat sezonuna girileceği bugünlerde yaş üzüm alım fiyatlarının en az 5 lira olması gerektiğini belirtti.

Kilis Ziraat Odası başkanı İbrahim Kara;

FİYAT DÜŞÜK OLUR İSE TÜM BAĞLAR SÖKÜLÜR

Bağcılığında diğer Ürünler gibi desteklenmesini defalarca talep ettiklerini, Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılarak ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulduğunu bir türlü sonuç alamadıklarını söyledi, ayrıca şu anda piyasada dönen fiyatın bırakın maliyeti karşılamayı ürünün bağdan traktör ile nakliyesine yetmeyeceğini Çiftçinin mağdur olacağını dile getirdi. 

Üzüm üreticisinin ürününü geçen yıl 2 TL olarak maliyet fiyatının çok altında sattığını ve bu yıl için taban fiyatının maliyetin üzerinde tutulması en az 5 TL olması gerektiğini belirten Kara, Bu yıl Çiftçilerimiz hak ettikleri taban fiyatını almalıdırlar. Fiyat 5 TL’nin altında olur ise bu yıl tüm bağ ekili alanları sökmek zorunda kalacağız Kilis’te bir daha üzüm diye bir ürün olmayacak..  

ÜRÜNÜMÜZE VE EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

“Ürününe ve Emeğine Sahip Çık” sloganı ile Kilis Ziraat Odası Başkanlığı olarak tüm yetkili merciler nezdinde Üzüm fiyatlarının hak edilen bir seviyede açıklanması için girişimlerinin devam ettiğini söyleyen Kara, Üzüm Üreticilerimizin ürünlerini hemen pazara indirme konusun da acele etmemeleri hususun da uyardıklarını da sözlerine ekledi.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER