Ekonomi

Vali Akkoyun OSB’de Fabrika Gezdi

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve farklı alanlarda üretim yapan ve istihdam yaratan tesisleri gezdi yetkililerden bilgi aldı.

Vali Akkoyun OSB’de Fabrika Gezdi
15-06-2024 08:19

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından, OSB’de bulunan Kalekim, Derves Sentetik Çuval ve Jakoft  giyim tesislerini gezdi yetkilerden işleyişleri hakkında bilgi aldı.

Mardin Organize Sanayi Bölgesinde bulunan un, gübre ve bulgur fabrikalarına dönük sentetik çuval üreten Derves Sentetik Çuval tesislerini gezen Vali Akkoyun, tesis sahibi Derviş Öğrendik ve Genel Müdür Metin Öğrendik’ten işletme hakkında bilgi aldı. 3 vardiya halinde 80 kişiye istihdam sağlayan tesis, organize sanayi bölgesinde bulunan un, bulgur, makarna, gübre fabrikalarına dönük sentetik çuval üretimi yapıyor. Genel Müdür Öğrendik” Gıda yoğunlukla OSB’de farklı ve ihtiyaç duyulan bir alanda yatırımımızı gerçekleştirdik. Her türlü sentetik çuval üretimini yapıyoruz. Mardin Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerin çuval  ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

İhracata yöneleceğiz

OSB ve iç pazarın yanında, ihracata ağırlık vermeyi planladıklarını belirten Metin Öğrendik “ Önceliğimiz Mardin Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların çuval ihtiyacını karşılamaktır. Fabrikamızı kurarken hedeflerimiz büyük tuttuk. İç pazardaki yerimizi sağlamlaştırıp ihracata yönelmeyi öngördük. Hedeflerimize emin adımlarla ulaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Tesisi gezen Vali Akkoyun OSB’de, istihdam yaratmaya dönük yatırımlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekerek “ Sentetik çuval üretimi ile gıda  fabrikalarının ihtiyaçlarını yerinde karşılayan Öğrendik ailesini tebrik ediyorum. Güzel bir tesis. Valilik olarak sanayicilerimizin her zaman yanındayız” dedi.

 

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER