Gündem

Vali Baruş, Orman Yangınları Harekat Merkezi'nde

 

Vali Baruş, Orman Yangınları Harekat Merkezi'nde
10-08-2023 11:37

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Valisi Aydın Baruş, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları Harekat Merkezi'ni ziyaret etti.
Yaz aylarının gelmesiyle ormanların baş düşmanı olan yangınlara karşı dikkati çeken Vali Baruş, Isparta'nın orman yapısı bakımından hassas bir bölgede bulunduğunu belirterek, bu konuda 24 saat esasına göre görevlerini yerine getiren Orman Yangınları Harekat Merkezi çalışanlarını tebrik etti. Isparta Orman Bölge Müdürü Rıfat Ataş'ın da eşlik ettiği ziyarette Orman Yangınları Harekât Merkezi'nin işleyişi hakkında bilgi alan Vali Baruş, kule ve İHA'dan anlık gelen görüntüleri izledi. Vali Aydın Baruş, Yangın Harekât Merkezi'nin Bölge Müdürlüğü'nün yangınlarla mücadelede beyin olduğunu ve teknolojinin en son imkânlarının kullanıldığını söyledi.
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Harekât Merkezi'nde araç takip cihazları, İHA'lar ve anlık görüntü iletimi sağlayan kulelerden 24 saat görüntü akışı sağlandığı belirtilirken, yüzde 59'u ormanlarla kaplı bölgede olası yangına karşı anında ve en kısa sürede müdahale edebilmek için 48 arazöz, 9 su ikmal aracı, 60 ilk müdahale aracı, 7 dozer, 8 greyder, 2 treyler, yangın söndürme helikopteri, 7 haberleşme merkezi, 26 yangın gözetleme kulesi, 410 yangın söndürme personeli ve 1133 yangın gönüllüsünün 24 saat esasına göre görevleri başında hazır beklediği kaydedildi. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER