Sağlık

Vali Doruk’tan kene uyarısı: ‘Kene ısırması vakalarında artış var’

Son yıllarda amasya’nın da içinde bulunduğu bölge şehirlerinde görülen kene ısırması sonucu yaşanan ölümleri hatırlatan vali doruk, “yaz mevsimiyle birlikte bölgemizde kırım kongo kanamalı ateşine sebep olan kene ısırması vakaları da artış göstermektedir. Bu sebeple özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerinde ve araziye çıktıklarında kişisel korunma tedbirlerini alması son derece önemlidir” diye konuştu.

Vali Doruk’tan kene uyarısı: ‘Kene ısırması vakalarında artış var’
10-06-2024 10:31

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya’nın da içinde bulunduğu bölgede Kırım Kongo Kanamalı Ateşine (KKKA) sebep olan kene ısırması vakaların da artış olduğunu açıklayarak vatandaşları uyardı.


Son yıllarda Amasya’nın da içinde bulunduğu bölge şehirlerinde görülen kene ısırması sonucu yaşanan ölümleri hatırlatan Vali Doruk, “Yaz mevsimiyle birlikte bölgemizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşine sebep olan kene ısırması vakaları da artış göstermektedir. Bu sebeple özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerinde ve araziye çıktıklarında kişisel korunma tedbirlerini alması son derece önemlidir” diye konuştu.


Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), keneler tarafından taşınan bunyaviridae ailesine bağlı Nairovirüs grubuna ait bir virüsle oluşan ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ağır vakalarda kanama gibi durumlarla seyrederek ölümlere neden olabilen hayvanlardan insanlara bulaşan karakterli bir enfeksiyon hastalığı olarak biliniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER