Eğitim

Vali Köşger’den "Çocuklarınıza yüzme öğretin, kanallara göndermeyin" uyarısı

Adana valisi yavuz selim köşger, "adana'nın kronik sorunlarından biri yüzme bilmeyen çocuklarımızın maalesef kanallara girmesi. Ailelerden çocuklarını yüzme konusunda daha emniyetli olan havuzlara ve denizlere götürerek yüzmeyi öğretmelerini, çocuklarının kanallara girmelerini engellemelerini istiyoruz" dedi.

Vali Köşger’den "Çocuklarınıza yüzme öğretin, kanallara göndermeyin" uyarısı
14-06-2024 11:29

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Adana’nın kronik sorunlarından biri yüzme bilmeyen çocuklarımızın maalesef kanallara girmesi. Ailelerden çocuklarını yüzme konusunda daha emniyetli olan havuzlara ve denizlere götürerek yüzmeyi öğretmelerini, çocuklarının kanallara girmelerini engellemelerini istiyoruz" dedi.


Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Çukurova ilçesinde bulunan Edebali İlkokulu’nda karne töreninde öğrenciler ile bir araya geldi. İlkokul öğrencileriyle sohbet eden ve karne veren Vali Köşger, öğrencilere tatilde bolca dinlenerek kitap okumalarını tavsiye etti. Velilere ise çocuklarının güvenli bir ortamda yüzme öğrenmelerine yönelik deniz ve havuzları tercih etmeleri uyarılarında bulundu. Adana’da 520 bin öğrenci karne aldı


520 bin öğrencinin karne aldığı Adana’da başarılı bir eğitim öğretim döneminin geride kaldığını belirten Vali Köşger," Sıcaklarla birlikte tatil de başlamış oldu. Bugün ilkokul ortaokul ve liselerde 520 bin öğrencimiz karne alıyor. Gayet başarılı bir eğitim öğretim yılı geçti. Öğrencilerimize karnelerini dağıtarak mutluluklarını paylaştık. Pırıl pırıl bir gençlik ve nesil geliyor arkadan. Adana ve ülkemiz için umutluyuz. Adana’da ailelerimizin eğitim farkındalığı çok yüksek. Bu anlamda Adana’da tüm Türkiye’de olduğu gibi eğitim ve öğretime verilen önem neticesinde gelecek kuşakların ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacağı umudunu barındırıyorum" dedi.


Öğrencilere tatilde dinlenerek, kitap okumalarına yönelik tavsiyelerde de bulunan Köşger, "Tatilde öğrencilerimizin en başta dinlenmesini, dinlenirken kitap okumaya ve faydalı faaliyetlere devam etmelerini talep ediyoruz. Aynı zamanda Adana’nın kronik sorunlarından biri yüzme bilmeyen çocuklarımızın maalesef kanallara girmesi. Biz bütün tedbirleri alıyoruz. Emniyet güçleri kanal kenarlarında devriye atıyor, Devlet Su İşleri de bütün fiziki önlemleri aldı. Ancak buna rağmen henüz sezon başında birkaç can kaybımız oldu. Ondan dolayı üzüntülüyüz. Ailelerden çocuklarını yüzme konusunda daha emniyetli olan havuzlara ve denizlere götürerek yüzmeyi öğretmelerini, çocuklarının kanallara girmelerini engellemelerini istiyoruz" diye konuştu.


Adana’da çoğu çocuk olmak üzere Ocak ayından bu yana 13, son iki buçuk haftada ise 7 kişi boğularak hayatını kaybetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER