Asayiş

Yakalanan 23 sahte dedektiften 9’u tutuklandı

Kocaeli ve çevre illerden dedektiflik faaliyetleri adı altında kişisel verileri hukuka aykırı olarak temin eden ve cep telefonu programları üzerinden ruhsatsız silah ticareti gerçekleştiren 23 şüpheliden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yakalanan 23 sahte dedektiften 9’u tutuklandı
11-06-2024 22:06

Kocaeli ve çevre illerden dedektiflik faaliyetleri adı altında kişisel verileri hukuka aykırı olarak temin eden ve cep telefonu programları üzerinden ruhsatsız silah ticareti gerçekleştiren 23 şüpheliden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kocaeli ile birlikte çevre illerde ikamet eden şahısların dedektiflik faaliyetleri adı altında kişisel verileri hukuka aykırı olarak temin ettikleri, ayrıca cep telefonu programları üzerinden ruhsatsız silah ticareti gerçekleştirdiklerini tespit etti. Kocaeli ile birlikte 8 ilde 8 Haziran tarihinde "Rüşvet-6136 SKM", "Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi" suçlarını işledikleri tespit edilen 23 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde 23 şüpheli gözaltına alındı. İkametlerde yapılan aramalarda takip cihazı, USB, 3 pompalı tüfek, 5 tabanca, 3 şarjör ve 164 fişek ele geçirildi. İfadeleri alınan şüphelilerden 7’si işlemleri akabinde serbest bırakılırken, Gebze Adliyesi’ne sevk edilen 16 şüpheliden 7’si adli kontrol kararı ile bugün serbest bırakıldı. 9 şüpheli ise tutuklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER