Kültür

Yarım asırlık korodan ‘50. Yıl Sanat Gecesi-2’ Konseri

Odunpazarı halk eğitimi merkezi türk halk müziği korosu’ndan muhteşem ‘50. Yıl sanat gecesi-2’ konseri yoğun ilgi gördü. Sanatçı mithat körler, türkü söylerken görülüyor.

Yarım asırlık korodan ‘50. Yıl Sanat Gecesi-2’ Konseri
12-06-2024 11:41

Yarım asrı geride bırakmanın verdiği gururlar Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, ‘50. Yıl Sanat Gecesi-2’ konserinde Eskişehirli sanatseverlerle buluştu. Sanat gecesine; Eskişehir’in sevilen sanatçıları Mithat Körler, Ali Rıza Saltık ve Bahattin Atak konuk olarak katıldılar.


Konser gecesine: Eskişehir Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldılar. Konseri güzel ve iyi yöneten Konser Şefi Ahmet Kızılok, sanatçılar, koro ekibi, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandılar. Konser yoğun ilgi gördü.


Konser Şefi Ahmet Kızılok yönetimindeki koro konserin 1. bölümünde yurdun dört bir yanından derlenmiş, kültürümüzün inci taneleri olan türküleri seslendirdi. 2. bölümde ise Eskişehir’in yetiştirdiği her biri ayrı ayrı önemli bir marka ve değer olan konuk sanatçılar: Ali Rıza Saltık, Bahattin Atak ve Mithat Körler sahne aldılar. Moderatörlüğünü Ali Rıza Saltık’ın yaptığı 2. bölümde konuklar tarafından sevilen türküler seyirciler ve koro ile birlikte coşku ile seslendirildi.


Konser programında bir konuşma yapan Koro Şefi Ahmet Kızılok, ‘’Halk Eğitimi Merkezleri’nin eğitim konusundaki önemini büyüktür. Kültürel anlamda ülkemize verilen hizmetlerin, kültür ve sanat açısından gelecek nesillere vereceği katkının çok önemlidir. Halk Eğitimi Merkezleri’nin bu anlamda 7’den 70’şe tüm vatandaşlarımıza birçok alanda çeşitli imkanlar sunmaktadır’’ dedi.


Görkemli gece ile ilgili olarak Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sinan Gülşen ise yaptığı konuşmasında, "Hem neşenin hem hüznün hem de tüyleri diken diken eden anların yaşandığı gecede emeği olan tüm ekibimize ve katılımcılarımıza şükranlarımızı sunarım. Desteklerini, alkışları ile gösteren türkü sever, vatanına bağlı kültürünü koruyup yaşayan Eskişehir halkına ise en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz’’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER