Asayiş

Yasağa uymayıp avlanmaya kalktılar

Düzce tarım ve orman müdürlüğü balıkçılık ve su ürünleri şube müdürlüğü personelince hasanlar barajı'nda yapılan yasak av denetimlerde farklı uzunluklarda toplam 800 metre ağa el konuldu.

Yasağa uymayıp avlanmaya kalktılar
08-06-2024 14:52

DÜZCE(İHA) – Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelince Hasanlar Barajı’nda yapılan yasak av denetimlerde farklı uzunluklarda toplam 800 metre ağa el konuldu.


İç sularda balık varlığının desteklenmesi, balıkların yılda en az bir kez üremelerine fırsat verilmesi kapsamında 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Siraz, Yayın gibi diğer balık türlerinin üremesi ve balık varlığının çoğalması amacıyla avlanması yasak dahilinde. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelince Hasanlar Barajı’nda yapılan denetimlerde farklı uzunluklarda toplam 800 metre uzatma ağlarına yasak dahilinde el konuldu. El konulan ağlar içerisinden çıkan canlı balıklar doğal ortamına geri bırakıldı.


Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, il genelinde ki iç sularda balık varlığının desteklenmesi için koyulan av yasağı döneminde kaçak avcılıkla mücadelenin tüm hızıyla devam edeceğini, sularda yer alan balıklardan herkesin faydalanması amacıyla balıkların üremesine imkan verilmesi ve av yasaklarına tüm vatandaşlarımızın uyması gerektiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER