Dünya

Yemen'de Marib-Sana Yolu Açıldı!

Yemen'de uzun süredir kapalı olan Marib-Sana yolunun açılması halk için umut oldu.

Yemen'de Marib-Sana Yolu Açıldı!
23-02-2024 08:19

Yemen'in hükümet kontrolündeki Marib kenti ile Husilerin denetimindeki başkent Sana arasındaki kara yolunun açılmasıyla ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı. Marib-Sana yolunun 2015'ten bu yana kapalı olması, halkın hareket özgürlüğünü kısıtlıyordu. Yemen Başkanlık Konseyi Üyesi Sultan el-Arade, yaptığı açıklamada, "Marib-Sana'ya kara yolunun açıldığını duyuruyoruz. Diğer tarafın da benzer bir adım atmasını umuyoruz. " dedi.

Marib-Sana yolunun açılmasıyla birlikte Taiz kentine giden yol da dahil olmak üzere tüm kapalı yolların açılması gerektiğini vurgulayan Arade, halkın acılarını hafifletmek adına bu adımın önemli olduğunu belirtti.

Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi ise, Marib-Sana yolunun açılmasını olumlu karşıladığını ancak diğer yol ve geçitlerin de açılması gerektiğini belirtti. Yemen'deki iç savaş nedeniyle ülkede yaşanan insani kriz her geçen gün büyümekte. Yaklaşık 377 bin kişinin yaşamını yitirdiği ülkede, milyonlarca insan insani yardıma muhtaç durumda. BM verilerine göre, Yemen halkının yüzde 73'ü yardıma muhtaçken 4,3 milyon kişi yerinden edildi. Marib-Sana yolunun açılması umut verici olsa da, Yemen'deki insani krizin sona ermesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER