Eğitim

YKS’nin ilk oturumu başladı

ösym tarafından düzenlenen ve adayların başarısına göre öğrenim görecekleri üniversiteyi belirleyen yükseköğretim kurumları sınavının (yks) ilk oturumu başladı.

YKS’nin ilk oturumu başladı
08-06-2024 11:20

Muş’ta ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu başladı.


Ülke genelinde olduğu gibi Muş’ta da binlerce öğrenci YKS maratonunda ter dökerken, aileler ise sınav merkezleri önünde bekleyişlerini sürdürdü. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) girecek öğrencilerden bazıları sabahın erken saatinden itibaren okul bahçesinde aileleri ile sınav saatini beklemeye başladı. Bazı öğrenciler koşarak geldiği okul kapısından son anda içeri girmeyi başarırken yanlış okula gelen öğrenciler de oldu. 52 okulda 12 bin 131 öğrencinin girdiği Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu 165 dakika sürecek.


Öğrencisini sınav merkezine getiren velilerden Kasım Toplu tüm öğrencilere başarılar dileyerek, “Öncelikle ben, bugün sınava girecek olan bütün öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum. Cenab-ı Allah zihin açıklığı versin. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Kimileri son 1 yıl, kimileri son 2-3 yıl içerisinde hazırlanmış oldular. Büyük bir maraton, büyük bir özveriyle kimisi daha dar imkanlarla, kimisi biraz daha belirli imkanlarla hazırlanıp geldiler. Bu sürecin kimilerine ne getireceğini biz kestiremeyiz. Ancak öğrencilerin bugüne kadar gösterdikleri çabalar sonuçlanacaktır. Yine de biz kendilerine başarılar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun. Sınav kazanılır ya da kaybedilir diye kesin bir yargı olmamalıdır. Öğrencileri bu şekilde suçlamamak lazım. Yani hayat burada sonlanıyor diye bir kaide yok. Bu yıl olmazsa, mutlaka bir sonraki yıla ertelenebilir. Ancak her başarısızlığın ardından mutlaka öğrencinin kendine bir ders çıkarması lazım. Bir pay çıkarması lazım. En büyük sorumlulukları, anne babası ve ailesine iyi bir müjde verebilmektir. Onları mutlu edebilmektir. Öğrencinin bu süreçte yapabileceği en güzel şeylerden biri budur. Ben bu inançtayım. Tekrar öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER