Siyaset

YSK Başkanı Yener, Seçim Sonuçlarına İtirazları Değerlendirdi

YSK Başkanı Yener, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirdi ve seçimlerle ilgili bilgiler verdi.

YSK Başkanı Yener, Seçim Sonuçlarına İtirazları Değerlendirdi
11-04-2024 15:08

YSK Başkanı Yener, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına yapılan itiraz sürecini takip eden basın mensuplarıyla bayramlaştı. Bayram sürecinde de mesaiye devam ettiklerini belirten Yener, olağan ve olağanüstü itiraz süreçlerinin durumunu açıkladı. Yener, seçim sürecinin normal seyrinde devam ettiğini belirtirken, siyasi partilerin yapmış oldukları itirazların sonuçlarına da değindi. AK Parti'nin 2 yerde, CHP'nin 1 yerde, MHP'nin 1 yerde ve DEM Parti'nin 2 yerdeki itirazlarının kabul edildiğini açıkladı.

Ayrıca, Yener, seçimlerle ilgili olağanüstü itiraz koşullarının yasada yer aldığını ve bu itirazların genel merkezler tarafından yapıldığını ifade etti.

YSK'nin dünya çapında ödüle layık görülmesiyle ilgili olarak ise ödülün kurumun uzun süredir devam eden başarılı çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirtti.

Son olarak, Yener, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını duyurdu ve bu seçimlerin 2 Haziran'da gerçekleşeceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER