Gündem

Yüreğir Devlet Hastanesi'ne 'Anne Dostu Hastane' ünvanı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Yüreğir Devlet Hastanesi’ne ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanı verildi. Sağlık Bakanlığı’nca Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanl?

Yüreğir Devlet Hastanesi'ne 'Anne Dostu Hastane' ünvanı
13-12-2023 13:48

ADANA,(DHA)- ADANA'da Yüreğir Devlet Hastanesi’ne ‘Anne Dostu Hastane’ ünvanı verildi.
Sağlık Bakanlığı’nca Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Ulusal Anne Dostu Hastane Programı’ kapsamında bakanlık tarafından görevlendirilen değerlendirme ekibi hastanede inceleme yaptı. Standart ve zorunlu kriterleri başarıyla karşılayan Yüreğir Devlet Hastanesi, bu ünvan verilen Türkiye genelindeki 121’inci sağlık kurumu oldu. Anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen program kapsamındaki anne, bebek ve aile dostu modelde, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum üniteleri oluşturuluyor. Böylece normal doğumu özendirmek, müdahale oranlarını azaltmak hedefleniyor.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr Emine Aygül Yeni, Yüreğir Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Gebe Okulu ile de anne ve anne adaylarına doğumun her aşaması ve çocuk bakımı konusunda uzman sağlık çalışanları tarafından düzenlenen eğitimlerle destek sağlandığını ifade etti.
Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Utkucan Okuducu ise anne ve bebek dostu yaklaşımlarla daha kaliteli, güvenli bir hizmet sunmayı amaçladıklarını belirtti. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER