Kültür

ZAFER’den uluslararası basın mensupları ile Afyonkarahisar tanıtım turu

Afyonkarahisar (iha) - afyonkarahisar valiliği himayelerinde, sanayi ve teknoloji bakanlığı kalkınma ajansları genel müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten zafer kalkınma ajansının (zafer) organizasyonu, cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığı, türkiye turizm tanıtım ve geliştirme ajansı (tga), afyon kocatepe üniversitesi ile zafer turistik otelciler ve işletmecileri derneği’ne (zaftoder) üye dört otelin konaklama sponsorluğunda; afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla 31 mayıs-2 haziran 2024 tarihleri arasında uluslararası basın mensupları ile afyonkarahisar tanıtım turu düzenlendi.

ZAFER’den uluslararası basın mensupları ile Afyonkarahisar tanıtım turu
06-06-2024 17:46

Afyonkarahisar Valiliği himayelerinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Zafer Kalkınma Ajansının (ZAFER) organizasyonu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği’ne (ZAFTODER) üye dört otelin konaklama sponsorluğunda; Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla 31 Mayıs-2 Haziran 2024 tarihleri arasında Uluslararası Basın Mensupları ile Afyonkarahisar Tanıtım Turu düzenlendi.


Afyonkarahisar’ın uluslararası mecrada tanınırlığına katkı sağlanmasının amaçlandığı üç gün süren etkinlikte uluslararası televizyon kanalları, haber ajansları ve sosyal medya içerik üreticilerinden oluşan 25 kişilik ekibe Afyonkarahisar’ın alternatif turizm rotaları tanıtıldı. 31 Mayıs Cuma günü Afyonkarahisar Valiliği makam ziyareti ile başlayan program Afyonkarahisar Müzesi, Ulu Camii, Afyonkarahisar Kalesi, Afyon Tarihi Konak ve Evleri, Millet Hamamı, Mevlevihane, Bedesten, Tarihi Taşhan Çarşısı, İmaret Camii, Taş Medrese ziyareti ile devam etti.


İkinci gün, Frig Vadisi Emre Gölü’nde sıcak hava balonu ve sultan kayığı ile göl turu deneyimi ile güne başlanıp Memeç Kayalıkları, Kral Yolu, Aslantaş, Yılantaş, Maltaş, Ayazini Karşılama ve Tanıtım Merkezi, Meryem Ana Kilisesi-Aslanlı Mezar, Çok Katlı Yerleşim, Kybele Kutsal Alanı, Tanrıçalı Mezar, Yazılı Kilise, Genç İsa Kilisesi, Soylu Mezarı ve Avdalaz Kalesi, Haşhaş Bahçeleri ziyaret edildi. İkinci gün akşam Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve il protokolünün katılımlarıyla UNESCO tescilli Afyonkarahisar’ın gastronomi zenginliği heyetin beğenisine sunularak Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi tarafından workshop etkinlikleri yapıldı.


Üçüncü ve son gün Akdağ Tabiat Parkı ve yılkı atları gözlemleriyle program sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER