Kültür

ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinin Sahnelediği “Kral Lear” yayımlandı

Zbeü devlet konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği kral lear oyunu, trt 2’de genç sahne arkası programında yayımlandı.

ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencilerinin Sahnelediği “Kral Lear” yayımlandı
22-06-2024 14:33

ZBEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği Kral Lear oyunu, TRT 2’de Genç Sahne Arkası programında yayımlandı.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı öğrencilerinin sahnelediği, William Shakespeare’in ünlü oyunu “Kral Lear”, TRT 2’nin “Genç Sahne Arkası” programında yayımlandı. Üniversitelerin tiyatro bölümlerinin oyunlarını seyirci ile buluşturmayı amaçlayan Genç Sahne Arkası programının bu haftaki konuğu, ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sahnelediği Kral Lear oyunu oldu.


ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Öğr. Gör. Hasan Anıl Sepetçi’nin yönettiği, ZBEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezinde seyirci ile buluşan ve büyük beğeni toplayan Kral Lear gerek oyunculuklar gerek sahne, kostüm tasarımı ve tiyatro dekoruyla büyük dikkat çekmişti. TRT 2’de yayımlanan Genç Sahne Arkası programı ise ZBEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin sahnelediği Kral Lear’ın, metin okuma provalarını ve oyunun sahnelenme sürecini odağa aldığı bölümünü, TRT 2’de izleyicilerle buluşturdu.


ZBEÜ olarak akademik, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde her geçen gün daha fazla başarı elde ederek ses getiren çalışmalara imza attıklarını ifade eden ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ZBEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü başta olmak üzere Kral Lear oyununun sahnelenmesine büyük emek veren Sahne Sanatları Bölümü ve Tiyatro Ana Sanat Dalı akademik ve idari personeline teşekkürlerini sunarak oyunda görev alan ekibe ve bu heyecana ortak olarak Kral Lear’ı izleyicilerle buluşturan TRT 2 Genç Sahne Arkası programı çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER