USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Eyüp Özkeçeci'nin son günleri ve Mehmet Yılmaz'dan başkanlık hamlesi...

Eyüp Özkeçeci'nin son günleri ve Mehmet Yılmaz'dan başkanlık hamlesi...
11-12-2022

2022 yılının sonu günlerine giriyoruz. Şunun şurasında 20 gün kadar kaldı. Koca bir yıl geride bırakıyoruz...

2023 yılına girmeye hazırlanırken, yılın ilk yarısında Türkiye tarihinin en kritik seçimine şahitlik edeceğiz. 

Şu anda bile yüksek olan siyasi tansiyonun, ocak ayı ile birlikte çok daha artacağını söylemek mümkün.

Ankara kulislerinden duyduğumuz, seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı yönünde. Son günlerde Nisan ayı da sıklıkla konuşulmaya başlandı. Bakalım net tarih ne olacak, hepimiz göreceğiz...

Seçimin yaklaşmasıyla birlikte, siyasi partilerdeki hareketliliğin de iyice tavan yaptığını gözlemliyoruz.

Öncelikle İl Başkan'larının durumlarını ele alalım.

AK Parti'de Eyüp Özkeçeci'nin adaylık için istifası eli kulağında duyabiliriz. Bugünü yarını yok. Hadi uzasın uzasın, Aralık ayı sonuna kadar Eyüp Özkeçeci'nin il başkanlığından istifa ettiğini hepimiz duyacağız. 

Burada kritik soru şu?

Eyüp Özkeçeci istifa ettikten sonra İl Başkanı kim olacak?

Yönetim içinden mi, dışından mı?

Görüntü, yönetim içinden olmayacağı şeklinde...

Yönetim dışından konuşulan isimler var...

İsimleri zikretmeye gerek yok ama somut anlamda il başkanlığı için ilk hamle Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'dan geldi. Mehmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezini ziyaret ederek, Eyüp Özkeçeci'nin istifası sonrası için İl Başkanlığına talip olduğunu genel merkeze resmen bildirdi. 

Mehmet Yılmaz bu hamleyi bazı milletvekillerinden aldığı güçle yaptı.

AK Parti'de il başkanlığı için önümüzdeki günlerde büyük hareketlilik yaşanacağı kesin...

CHP'de milletvekilliği için İl Başkanlarının istifa süreci resmen başladı. Gaziantep'te hali hazırda İl Başkanı olmadığı için burada bir hareketlilik yok. 

Ocak ayında il kongresini yapmaya hazırlanan İyi Parti'de de, seçilecek olan Başkan partisini seçimi götürecek.

MHP'de de milletvekilliği için il Başkanlarının istifa süreci başladı. Bir çok ilde ardı ardına istifa haberleri okuyoruz. 2 hafta önce Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi ziyaret eden Cahit Çıkmaz, kafalarda soru işareti bıraksa da, geçen hafta milletvekilliğine kesin olarak aday olmayacağını belirterek, durumunu net şekilde ortaya koydu.

Seçim öncesi partilerin il başkanlıklarında durum bu.

İstifası kesinleşen AK Parti ile mevcutlarla seçime gidecek muhalefet partileri...

Gelelim mevcut vekillerin durumlarına...

7 milletvekiline sahip AK Parti'de yeni dönem için ciddi bir boşluk gözüküyor. 5 ismin yeni dönem listesinde olmamalarına kesin gözle bakılıyor. 6 isim değişirse de kimse şaşırmasın. 

Aynı şekilde CHP'de de 2 vekilin listeye girmeleri çok zor. Celal Doğan'ın buradaki tavrı çok önemli. Kemal Kılıçdaroğlu'nun her ne kadar isimler bazlı tutmasa da muhafazakar açılımının ne getireceğini hep birlikte göreceğiz.

MHP'de mevcut vekiller dışında ismi dillendirilen ciddi bir isim yok.

İYİ Parti'de ise tam tersi. Teşkilat ne kadar zayıf olsa da, vekillik için öyle isimler konuşuluyor ki... Şimdilik isim vermek istemiyorum ama bana göre vekillik için en büyük yarış İYİ Parti'de yaşanacak. 

İl Başkanlarının ve mevcut vekillerin durumlarını değerlendirdikten sonra, gelelim partilerin Gaziantep'te genel durumlarına...

AK Parti Gaziantep'te hala açık ara birinci parti. Elbette oy kaybı var, bunu görmemek mümkün değil ama kaybın sınırlı olduğunu söyleyebiliriz. Oy kaybının nereye kadar eksileceğini belirleyecek en önemli unsurlardan birisi ilk kez milletvekili listesi olacak. 

AK Parti'nin Gaziantep'te en büyük şanslarından birisi ise olmayan muhalefet. Kentte muhalefetin varlığı ile yokluğu belli değil. Türkiye'nin muhalefet sorunu var diye hep söyleniyor ya, şunu bilin Gaziantep'te bu sorun çok daha ötesi...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR