USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hadi gelin biraz siyaset konuşalım…

Hadi gelin biraz siyaset konuşalım…
08-01-2023

Gündem o kadar çok ki, yaz yaz bitmez.

Hele Gaziantep’te gerçekten gazetecilik yapanlar için zengin bir haber ve yorum ortamı var.

Yeter ki genel manada gazetecilik yapılsın.  

Neyse biz bunu yerine getirdiğimize inanıyoruz. Biliyorsunuz çoktandır siyaset yazmıyorum, oysa önceden sık yazardım hele seçim öncelerinde ve sonralarında zirve yapardım…

Niye es geçiyor veya yazmıyorum derseniz, inanın siyaseti yazma konusu içimden gelmiyor.

Türkiye siyasetinin zaten ele alınır tarafı yok. Bir zamanlar halkı tanıyan, savunan ve mutlu eden AK Parti vardı, onlar artık halkı unuttu.

Şimdi seçim öncesi akıllarına getirecekler mutlaka ama benim şahsi kanaatim atı alan Üsküdar'ı geçti. Çünkü bu pahalılık, bu zamlar, bu israf, bu ihale işleri eski AK Parti anlayışının çok gerisinde kaldı. İktidara geldiklerinde vaatleri üç Y, yani YOLSUZLUK, YOKSULLUK ve YASAKLAR üzerineydi. Zaman içerisinde bu söz unutuldu. Vaatler adeta çöpe atıldı.

Elbette yine kemikleşmiş oy potansiyeli var ülkede, ancak hiç uzağa gitmeyin bir önceki seçimdeki oy oranlarının çok gerisinde kalacaklar.  

AK PARTİYİ AYAKTA TUTAN BELEDİYELER  

Gaziantep’te durum Türkiye’dekinden biraz daha farklı. Teşkilatlar vatandaşa eskisi gibi dokunamasalar da bu açığı belediyeler, kaymakamlar ve kurumlar iyi kapatıyor.

Hatta yardımlarda sınır tanınmıyor. Haliyle AK Partili olmayan vatandaşların çoğu, bu biraz da ayrıcalık kokan yardımları net şekilde görüyor. Ama şu bir gerçek ki, Büyükşehir Belediyesi gerçekten şehirde kalıcı olarak iyi işler yapıyor.

Sosyal-kültürel etkinlikler bir yana, alt yapı, ulaşım, eğitime katkı, yeni yollar açma Gaziray ve burada sayamadığım onlarca projeyi gerçekleştirme konusunda hakikaten bizleri sevindiren hizmetler yapılıyor. Şahinbey’de öyle. Üç katlı kavşak mucizesinden sonra şimdi Boğaziçi bulvarını bitirmek için canla başla çalışılıyor.

Bunlar hep şehrimize kazanç sağlayacak, ulaşım konusunda ciddi şekilde nefes aldırtacak hizmetler. Şehitkamil fazla ön plana çıkmadan yapıyor hizmetlerini. Son olarak Devlet Tiyatrosu hamlesi gerçekten şehrin büyük ihtiyacını karşılayacak nitelikte.

O KADAR HİZMET VAR AMA KİMSE MUTLU DEĞİL. NEDEN?

Ancak çok enteresan bu hizmetlerin vatandaşta karşılığı fazla olmuyor. Tamam mutlu olanlar var elbette.

Onlar da ne yaparlarsa yapsınlar. Kazanan nihayetinde Gaziantep olacak diye düşünüyorlar. Ama sanki bir yerlerde eksik var. Çünkü şehirde ciddi manada mutsuzluk hâkim.

Belediyeler ne yapsa şehirde yaşayan insanları yeterince mutlu edemiyor. Bunun önemli sebeplerinden birisi elbette yaşam standartları, ekonomik sıkıntılar.

Şehirdeki değişim, 500 binden fazla yabancının yaşaması ve onların da sosyolojik yönden büyük değişime yol açmaları.

Ulaşım, trafik, yolların bozukluğu, kentin her yerindeki rezil rögar kapakları.  

SAYIN VALİM ŞU RÖGAR KAPAKLARINA SİZ EL ATIN LÜTFEN

Yeri gelmişken söyleyeyim, bu konuyu galiba çözerse Sayın Vali Davut Gül çözer.

Çünkü rögar kapaklarını ilgilendiren resmî kurumların umursamazlığı var. Belediyeler dahil elbette. Ben Sayın Vali’nin yerinde olsam Gaziantep'te Rögar kapakları için ilgili resmi kurum yetkililerini toplar bir komisyon kurarım.

Ama bu zamana kadar yapanları çağırmam, çünkü zaten bu duruma onların anlayışı sebep oldu. Yeni ve heyecanlı isimler gerek bu şehre. Bunlardan birkaç tanesini örneğin Almanya’ya gönderir oralarda Rögar çalışmaları nasıl yapılıyorsa, sistem nasıl işliyorsa aynısını Gaziantep’te uygulama konusunda harekete geçerim.

Bu işi ne AYKOME (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) yapabilir, nede belediyeler ile kurumların görevli bölümleri.

Çok net ifade ediyorum, Gaziantep yollarının en büyük ayıbı bu RÖGAR kapaklarıdır.  

KEMAL KILIÇDAROĞLU BU MEMLEKETİ ANLAYAMADI GİTTİ

Neyse bakın niye konu içinde konu çıkardım. Dönelim girişimizdeki konuya. Gaziantep’te siyasette iktidarın en büyük şansı muhalefetsizlik.

Böyle muhalefet anlayışı ile o kadar rahatlar ki hiçbir şehirde böyle durum yoktur.

CHP var ama yok. Çünkü kendi içlerinde kendi kendilerini yiyip bitiriyorlar. Baksanıza 2 senedir bir yönetim oluşturamadılar.

Sonunda genel merkez atadı bu kez fire verdiler. Yeni listeye baktım içlerinde değerli isimler var elbette, ama CHP’yi seçime götürecek ve partiye heyecan getirecek isimler çok az.

Bu isimler için genel merkeze kim referans olmuş veya listeyi göndermişse, onlar küçük hesap yapmışlardır. Aslında CHP’nin talihsizliği de budur. Kemal Kılıçdaroğlu şu memleketi bir türlü anlayıp öğrenemedi gitti.

Onun için habire yanlış yapıp duruyor. Partinin Gençlik kolları için de sürekli başkan değiştiriyorlar. Şehrin sorunları desen daha şöyle elle tutulur somut bir konuya el attıklarını göremedim.

Kişilere odaklı, topluma ve kent gerçeklerine uzak bir politika ile bu CHP kendi partilisini bile üzüyor, gerisini söylemeye gerek yok.  

İYİ PARTİ GÜCÜNÜ GAZİANTEP’TE KULLANAMIYOR

İYİ Parti’nin de CHP’den farkı yok desem yanılmış olmam. Koskoca şehirde büyük potansiyelin ola, ama hala teşkilatlarını organize edeme…

Neyse sonunda Meral Akşener bir ismi işaret etmiş, ama ona da karşı çıkan gruplar partiyi rahat bırakmayacak gibi gözüküyor.

HDP’nin bir çizgisi var. Öyle ön plana çıkma gibi dertleri yok. Partinin sesi mecliste Gaziantep’in sorunlarını dile getiren Mahmut Toğrul ile çıkıyor.

MHP bir iktidar partisi konumunda. AK Parti ile inanılmaz uyum içinde çalışıyor. Teşkilatlar sessiz. Milletvekilleri kentin Ankara odaklı sorunlarında AK Partili vekillerle iyi bir iş birliği içindeler.

DEVA’nın çizgisi başında neyse aynen devam ediyor. İşyerlerinin, esnafın, firmaların, pazarların ve vatandaşların ziyaretleri sorunları dinlemeleri, onlara dokunmaları elbette iyi organizasyonlar.

Ama kentte varlıklarını daha iyi hissettirmeleri gerekiyor. İyi ilişkilerin getirisi mutlaka olacak ama halka yönelik dokunuşlarda, kentin sorunlarında onların varlığını yeterince hissettiğimi söyleyemem.

Oysa kadro olarak da bunu yapabilecek konumdalar.  ZAFER İLGİ GÖRÜYOR AMA? Saadet Partisi kendi çapında çalışmasını sürdürüyor.

Sanırım gizli saha çalışmalarından şehirdeki sorunlara el atacak zaman bulamıyorlardır.

Burada Gelecek Partisinden hareket bekliyordum ama Bekir Başkandan sonra o havayı hissedemiyorum. Mesela HÜDAPAR daha çok ses veriyor, daha fazla vatandaşlarla kentin sorunlarıyla ilgili. Zafer Partisi ilgi görüyor bunu hissediyoruz ama biraz da Suriyelilerle birlikte şehir meselesine göz atması gerekiyor. Ama bunları yaparken kırıp dökmeden, somut ve elle tutulur sorunları dile getirip çözüm üretmeleri şart.

Ha bir de Demokrat Parti vardı yazmayı unuttuğum… Sahi ne durumdalar acaba? Doğru Parti kendi çapında varlığını sürdürme mücadele veriyor. Yeniden Saadet Partisi sanki daha aktif ama onlar da kentin sorunları gibi önemsiz konularla uğraşmıyor.

Çünkü hiç duymadık ne yaptıklarını. Memleket Partisi teşkilatlandı ancak sadece onu duyduk. Başka unuttuğum parti kaldı mı bilmiyorum ama varlar ise bilmemi sağlayacak kadar aktif alanda göremiyorum onları.  Az kalsın unutuyordum, acaba 6’lı Masa’nın Gaziantep il başkanları veya temsilcileri bir kere bile olsun bir araya geldi mi? Toplandı mı? Hadi bıraktık kent sorunlarını, bu birliktelik için ne gibi çalışmalar yapıyorlar, bir öğrenirsek memnun olacağız.

DEVAM SAYIN MÜDÜRÜM

Dikkat ediyor musunuz caddelerde bulvarlarda yol ortalarında veya köşelerinde polislerin varlığını. Arama yapıyorlar kimlik alıyor ve sorguluyorlar GBT’sine bakıyorlar.

Uygulamada dijital platformlardan yararlanılıyor. Kişiler e-devlet uygulaması üzerinden T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak GBT sorgulamalarını gerçekleştirebilmektedirler.

Kişi hakkında daha önce işlediği bir suçtan dolayı hüküm var veya bu suçtan cezalandırılmış ise buna ait bilgiler, sorguya tabi tutulan kişi hakkında arama, yakalama vs. kararı varsa bu bilgiler,

Asker kaçağı olunması halinde bu bilgi de sorguda görülüyor ve ona göre hareket ediyorlar. Bazı arkadaşlarımız beni arayıp dert yanıyor ya yol ortasında böyle arama mı yapılır? diye. Bende onlara, “yasa dışı bir işin var mı?” diye soruyorum. Haliyle “yok” diyorlar.

Bunun üzerine “O zaman rahat olmalı hatta o polis memuru arkadaşları kutlamalısın. Çünkü onlar bizim güvenliğimiz için çalışıyor. Şehirde yasa dışı iş yapan bir sürü it kopuk var, serserisi var, kaçağı var, uyuşturucu kullananlar var, yabancı çoğaldı, içlerinde illegal olanlar var.

Polis ve Jandarmalar ne kadar fazla kontrol yaparsa ben bunları gördükçe mutlu oluyorum” diye konuşuyorum. Gerçekten de dürüst insanların bu tür uygulamalardan mutlu olması lazım. Bu arada memur kardeşlerimizin davranışları da çok önemli. Ki geçip kenara duruyor onları izliyorum.

Allah var konuşma ve davranışlarında bir terslik göremedim gördüklerim arasında.

Bu nedenle göreve geldiğinden beri dikkatli takip ettiğim ve öyle gösterişe filan kaçmadan gerçekten başarılı gördüğüm Emniyet Müdürü Sayın Mustafa Emre Başbuğ’u kutluyor "DEVAM MÜDÜRÜM" diyorum… 

HEPİNİZE İYİ HAFTALAR 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR