USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hakan Bilecen..

Hakan Bilecen..
26-08-2024

Bir süredir yeni bir kitap yazıyor olmanın verdiği tatlı bir yoğunluk içerisindeyim. Bu nedenle gündemi ancak ara sıra sosyal medyaya bakarak takip etmeye çalışıyorum. Kilis gündemi yine bildiğimiz gibi. Sonuç elde etmekten uzak, değişim meydana getirmeye yaklaşamayan bir anlayış ile konuşuyor fakat somut bir şey elde edemiyoruz. 

Malumunuz olduğu üzere, yerel seçimlerden çıkan sürpriz tablo sonrası genç bir kardeşimiz Kilis Belediye Başkanı olarak çalışmaya başladı. 

Genç, tecrübesiz, ekibi beklenenleri karşılamaktan uzak, kendi partisi ile anlaşamıyor, uzun süredir ertelenen altyapı çalışmalarına zamansız yakalandı, merkezi hükümetin tasarruf tedbirleri kendi dönemine isabet etti, kendisinden beklenti yüksek çünkü büyük projeleri hayata geçireceğini söyledi.

Bunların hepsi dezavantajları.

Kimse tek başına büyük bir değişim meydana getiremez. Önümüzdeki 4,5 yıl boyunca bu kardeşimiz bu şehre hizmet getirmeye çalışacak. İlk aylardan tahammülsüzlük göstermemiz onuda yıpratıyor. Bir yalnızlık ile baş başa kalıyor. Bu durumu tersine çevirecek olan bu şehrin dinamikleridir. Kendisine sahip çıkmalı, yol göstermeli, yardımcı olmalılardır. 

Sayın başkanda; eleştirileri yapıcı kabul etmeli, yıkıcı olanlara enerji tüketmeyerek şehre odaklanmalı. İl örgütüyle arasını düzeltip ekibini zenginleştirerek hizmet anlayışına derinlik kazandırmalı. 

Seçimden önce yazmıştım yine aynı şeyi söylemekte bir beis görmüyorum. Hakan Bilecen pırlanta gibi bir kardeşimiz. Genç, üretken, dinamik, şehri biliyor, sorunları biliyor. Herkes "Zamana ihtiyacı var henüz erken." diyor ama sadece zamana bırakmamız adil olmaz. Şayet başarısız olursa tek fatura kendisine çıkmaz. Bu şehirde yaşayan herkes başarısız bir yönetimin faturasını ödemek zorunda kalır.

Seçimler bitti. Siyasi anlaşmazlıklarımız bir tarafta kaldı. Eleştirilerimizi yapıcı ve yol gösterici bir şekilde yöneltmeliyiz. Bir sonraki seçimlere kadar başarılı olması için kamuoyu tarafından desteklemeli, başarısızlığının başarısızlığımız olacağını görmeliyiz.

Kalın sağlıcakla..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR