USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kılıçdaroğlu'nun programı, Ak Parti'de SKM krizi ve İyi Parti'de İl başkanlık yarışı...

Kılıçdaroğlu'nun programı, Ak Parti'de SKM krizi ve İyi Parti'de İl başkanlık yarışı...
15-01-2023

Gaziantep'te siyaset ateşi, dışarıya çok yansımasa da cayır cayır yanıyor. İçeride olanlar, hele Ak Parti ve İyi Parti'dekiler, yangının ne denli büyük olduğunun farkında...

CHP'de ise çarşamba günü Gaziantep'e gelecek olan Kemal Kılıçdaroğlu heyecanı yaşansa da, organize edilmeye çalışılan STK toplantısı için ciddi sıkıntılar var...

Ak Parti'de hem il başkanlığı, hem SKM başkanlığı, hatta vekil listesi için oyun kurucular hamle üstüne hamle yapıyorlar.

İyi Parti'deki gelişmeler de Ak Parti'den geri kalacak cinste değil...

Açık söyleyelim, iki partideki hamlelere yetişmekte biz zorlanıyoruz...

Ak Parti'den başlayalım.

Öncelikle il başkanlık meselesi.

Eyüp Özkeçeci, bugün veya yarın istifasını Genel Merkeze verecek. Belki de bugün son kez il yönetim kurulu toplantısına katılacak.

Ardından, yeni il başkanının kim olacağı ile ilgili süreç başlayacak.

Geçen hafta da yazmıştım; yeni il başkanı için önce mevcut yönetime bakılacak, olmazsa ilçelerden birisi getirilecek. Sürpriz olur mu derseniz, neler olmaz ki...

Biz il başkanının kim olacağına odaklanmışken, hafta boyunca öyle hamlelere şahit olduk ki...

Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığı krizi yaşandı. Genel Merkez SKM Başkanlığı için isim bildirilmesini istedi. Eyüp Özkeçeci, bu göreve yeni dönemde milletvekili adayı olmayacağını açıklayan Ahmet Uzer'in adını bildirdi.

Ak Parti'nin yerel dengelerinde küçük ölçekli krize olan bu olayın ardından, farklı bir hamle yapıldı.

Ahmet Uzer'den vazgeçildi, Özkeçeci sonrası geçici il başkanlığına neredeyse kesin gözle bakılan Ömer Marakoğlu adı bir anda SKM Başkanı olarak bildirildi.

Ömer Marakoğlu il başkanlığı beklerken, kendini bir anda SKM Başkanı olarak buldu.

İl başkanlığı ve SKM krizinin tam ortasında, Ahmet Uzer, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'i ziyaret etti...

Ziyarette, Eyüp Özkeçeci'nin durumu, yeni il başkanının kim olacağı hususu ve SKM Başkanlığı meselesinin konuşulduğunu biliyorum...

Geride kalan haftada Eyüp Özkeçeci'nin istifası ve SKM Başkanının kim olacağı netleştiğine göre, bu hafta da yoğun bir şekilde il başkanlığı için hamle üstüne hamleler göreceğiz.

Gelelim İyi Parti'ye...

Orası da tam bir cadı kazanı...

İyi Parti'nin Türkiye'de yükselen parti olması ve yeni dönemde daha da yükseleceğine yönelik işaretler, partideki makamları bir anda gözde haline getirdi.

Pazar günü yapılacak olan il kongresi için, hamle üstüne hamle yapılıyor.

Genel Merkezin İbrahim Halil Demir isminde karar kıldığı ve bunu 9 ilçe başkanına bildirdiği iddiaları üzerine, partide kazan kaynadı.

Öncelikle eski İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu genel merkezde temaslarda bulundu, istediği sonucu alamayınca, siyaseti bırakma kararı aldığını duyurdu.

Ardından, yıllardır milliyetçi camiada tanınan işadamı Tayfun Aygın ortaya çıktı ve delegelerin desteğiyle adaylığını açıkladı.

Yani, İyi Parti'de ortalık toz duman...

Gaziantep siyaseti İbrahim Halil Demir adını ilk kez duydu. Siyasi tecrübesi hiç yok. Genel Merkez ile bağlantıyı nasıl kurdu, kendisini nasıl kabul ettirdi, hepsi muamma. Geçmişte, FETÖ ile adı sıkça anılan Ali Bayram Sarıca'nın, İbrahim Halil Demir'in büyük destekçisi olduğu söylentileri çok fazla. Ne derece doğru bilemiyorum...

Eğer bu iddia doğruysa, şunu da söyleyeyim, GTO organ seçimlerinde, yedek parçacılar grubunda Tayfun Aygn ile Ali Bayram Sarıca yarışmış, kazanan Sarıca olmuştu. İkili, direkt olmasa da, bu kez endirekt olarak yeniden karşı karşıya. Bir anlamda rövanş maçı da diyebiliriz.

CHP'de son durum!..

İl başkanı ve yönetimlerinin atanması ile suların kısmen durulduğu CHP, Çarşamba ve Perşembe günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Gaziantep'te ağırlamaya hazırlanıyor. Bu ziyaret, Kılıçdaroğlu'nun son 6 ayda 3. Gaziantep ziyareti olacak. Belli ki Kılıçdaroğlu Gaziantep'e özel ilgi gösteriyor.

Programında detaylı olarak neler var neler yok tam bilemiyorum ama, STK'lar bazında gerçekleştirmek istenilen ortak program ile ilgili olarak olumlu dönüşler alınmadığını biliyorum.

Bir önceki ziyaretinde, Tuğcan Otel'de yaptığı muhafazakar açılımında bir araya geldiği isimler nedeniyle, benzer sıkıntı ihtimaline karşı, hangi STK'ya gitseler, ortak toplantı için olumsuz yanıt alıyorlar. STK Başkanları birebir ziyaret tavsiyesinde bulunuyorlar.

Organizasyonu yapan isimler de, bu nedenle önemli STK'ları toplantıya çağırmak yerine, birebir ziyaret etmeyi uygun buluyorlar.

Kılıçdaroğlu'nun programında, iş adamları ile toplantı, gençler, muhtarlar ve partililer ile ile buluşma, GTO ve GSO ziyareti yer alıyor. Ayrıca, ses getirecek bir ziyaretin planladığı da belirtiliyor.

Ezcümle; Gaziantep siyasetinde çok hareketli bir hafta olacak. Ak Parti ve İyi Parti'de İl başkanlıkları ile düğümlerin çözüleceği, CHP'de de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağırlanacağı hareketli bir hafta bizleri bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR