USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Millet ittifakını Cumhur ittifakı parlatıyor.

Millet ittifakını Cumhur ittifakı parlatıyor.
06-12-2022

Millet ittifakının adayını Cumhur ittifakının söylemleri popüler hale getiriyor.

Kim olacak kısmı ile yapılan tartışmalarda ittifakın birlikteliği önemli hale getiriliyor.

Bunun iki tane iyi yanı var.

Birincisi Millet ittifakı 20 yıl aradan sonra seçmen karşısına kazanabilecek umut ve motivasyonla çıkıyor.

ikincisi Cunhur ittifak rakibinin kazanma ihtimalini güçlü bir şekilde görüp çeketimi assam kazanırım rahatlığından çıkmış görünüyor.

Rekabet iyidir.

Tek düze kazananın olmayacağı, her an tablonun değişme ihtimalinin bulunduğu seçimlerde yaşanan rekabet siyasi kaliteyi ve halkın isteklerinin daha fazla önemsenmesi ve toplumun her kesimiyle irtibatların kurulmasına yol açar.

Seçimi bilmem ama seçmen bu yapıyla kazanımlar elde etmiş sayılmaktadır.

Cumhur ittifakı mensupları rakipleri Millet ittifakı adayı olarak tahmin edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirip, Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu ve Mansur  Yavaş’ı Cumhurbaşkanı adayı göstermek istediğini dile getirip, diğer ittifak ortaklarını kapı kolu görerek yorum yapmaları emin olun Millet ittifakının reklamını onlardan iyi yapmalarını sağlıyor.

Sırf Reis Recep Tayyip Erdoğan Ve Devlet Bahçeli odaklı beğenilmeye çalışılan muhalefet söylemleri halkın gözünde ve önünde Cumhur ittifakına zarar veriyor bence.

Cumhur ittifakı eleştiri odaklı vede yok sayıcı muhalefet yaparken,  Millet ittifakı toplumda hak kaybına uğramış ne kadar kesim varsa sorunlarını çözmek için yetki istiyor.

Yapar-yapamaz o ayrı bir konu…

Ama millet Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cunhurbaşkanlığı’nı değil sorunlarının çözülüp çözülemeyeceğini daha çok merak ediyor.

AK Parti’nin yine bizden başkası çözemez dediği ve milletten yeniden yetki istediği bu dönemde eksik olan şey, “Neden bu güne kadar çözmedin” sorusuna verilmek istenen cevapların ikna edici ol(a)maması.

Millet ittifakının adayının ittifak ortaklarından kimin daha yakın adamı olacağ tartışmları devam ederken, Cumhur ittifakının adayının Recep Tayyip Erdoğan olması, Türkiye yüzyılı söylem ve eylem hamlesi önemli tabi.

Fakat kafalar karışık.

Kafalar hemde çok karışık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halen en güçlü aday.

Kazanma ihtimali çok yüksek.

Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde seçilen vekiller, başkanlar, meclis üyeleri ve de AK Partili teşkilat mensupları seçim gününe kadar hata yapmaz, toplumun sinir uçlarına dokunmaz ve üstlerine şirin gözükeceğim diye partiye zarar vermez, varoş ev ziyaretlerine 4x4 jeeplerle gitmez, işi düşene adaletle yaklaşıp haksızlık etmezlerse, rakibini küçümsemeyip dört elle seçimlere sarılırlarsa seçimlerden az zararla çıkarlar.

Millet ittifakı adayının kim olacağından çok kimin adayı olacağı kısmına kilitlenmiş durumda bence.

Sorunlarla boğuşan millet horozu çok olan yerin sabahının da geç olacağını çok iyi biliyor bence.

Millet ittifakının en güçlü partisi Her ne kadar CHP gözüksede, dümende Meral Akşener’in İYİ Partisi olduğunu görüyorum.

Diğerleri tayfa.

Cumhur ittifakı işine baksa, Millet ittifakına laf etmese, Millet, millet ittifakının menfi yanlarını daha çok görecektir.

Ama millet Cumhur ittifakı tarafından rakibi Millet ittifakı için söylenen sözlerden olmalı diğer tarafa inadına sempati duymaya devam edecek gibi gözüküyor.

Ve belkide bu yüzden Recep Tayyip Erdoğan gitsin ne olacaksa olsun mantığıyla olaya yaklaşıyor.

Adı konmayan bir nefret ve öfke ile millet ittifakına sahip çıkmaya çalışıyor.

Cumhur ittifakı söylemleri ile öfkeli kitleyi diğer taraf Millet ittifakına destek olmasına devam etmesini sağlıyor bence.

Bu yüzden diyorum Cumhur ittifakı söylemleri Millet ittifakının çok büyük reklamını yapıyor.

Kalın Sağlıcakla,

Arif Kurt

6 Aralık 2022

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR