Ferdi Tayfur, 2 Ocak'ta Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vefatıyla sevenlerini yasa boğan Tayfur'un yıllar önceki vasiyeti için şu ifadeleri kullanmıştı:
"Hayattayken de öldüğüm zaman da benim şarkılarımı herkes ödeme yapmadan dinleyebilsinler diye söyleyeceğim. Çünkü o şarkıları benim çocuklarım ya da mirasçılarım yapmadı. Ben yaptım o şarkıları ve halk duysun diye, insanlar faydalansın diye yaptım."
70 yıllar ve FERDİ isyanı
1950’li yıllar sonra Anadolu’da daha iyi olanaklar için kentlere göç etme durumu kentsel yaşamda dönüşüm ve değişim ortaya çıkardı. Anadolu’dan gelenlerle şehirlilerin birleşmesi sonucu yeni bir kültürel ortam ve yaşam alanı ortaya çıkmaya başladı. Şehirleşme ile ortaya artan üretim ve tüketim dengesi ortaya çıktı. Bu yeni tüketim ortamında istediklerine sahip olanlar ve olamayanlar arasında ortaya çıkan farklılaşma durumu kültürel bir ayrımı oluşturdu. Arabesk kültür bu toplumsal yapının içinde 1970’li yılların sonunda ortaya çıkan bir isyan ve kendini ifade etme biçimi olarak toplumsal yapı da yerini aldı. Ferdi Tayfur Çukurova’dan İstanbul yolculuğu ve müziğin zirvesine çıkışı bir isyanın ötesinde devrim niteliğinde idi.70 ler, 80’ler, 90’lar 30 yıllı aşkın arabeksin krallığı sürerken tepe de ise Ferdi Tayfur vardı.
SEVDİ, SEVİLDİ EN SEVDİĞİNE GİTTİ
Ahmet Selçuk İlkan’ın sözleriye bestelenen Ferdi şarkıları. Arabeks’in duvarlarını aşan Ferdi şarkıları.
Çıktın geldin Anadolu’dan Ferdi bak ‘’ BANA SOR’’
Şarkıların berrak sesinle susuzluğumuza’’ÇEŞME’’
Sen ölmedin şarkılarınla varsın’’ MERAK ETME SEN’’
Bir konser akşamında seni bekleriz şimdi’’ İÇİM YANAR’’
Gel seni bekleriz demli çaylar ile köşedeki’’ SABAHÇI KAHVESİ’’
Derin bir hüzün ile MÜSLİM BABA, ORHAN BABA ile
Bu son çaydanlık sizin şerefinize ‘’EMMOĞLU’’
Neredeyesen çık gel artık deriz ’’BEN DE ÖZLEDİM’
Son besteni bekleriz şimdi haydi ‘’BANA DA SÖYLE’’
Ne güzel zamanlardı bak ‘’GEÇEN YIL BU ZAMANLAR’’
Şimdi toplandık söyleriz şarkılarını FERDİ’’ HATIRAN YETER’’ GÜNGÖR YAVUZASLAN