USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SURİYELİ SIĞINMACILAR!

SURİYELİ SIĞINMACILAR!
16-08-2022

2011 den bugüne süre gelen Suriye politikası keşkelerle gidiyor…

 

Dünün muhteşem çözümü olarak görülen politikalar,  bugünün ana sorunu haline gelmiş görünüyor.

 

Artık biran önce çözüme başlanmalı, yoksa Türkiye gelecek kuşaklara tehdit ve sorunlar bırakacak. Birinci tehdit: Suriye’nin doğusunda ki PKK – PYD terör örgütü.

Yıllardır içeride dışarıda Türkiye yaptığı mücadele ile savunma sanayisinde ki teknolojik gelişmeler ve geliştirdiği stratejiler ile PKK tehdidini azaltılırken, maalesef Suriye’nin doğusunda PYD-PKK terör örgütü 10 katı gücüne ulaştığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

 

Diğer sorun Dünyanın en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumuna getirildik.

Evimize aldığımız misafir tapumuza ortak olmuş durumda. Artık ülkelerine dönme zamanı gelmiştir! İnsan haklarının demokrasinin merkezi diyebileceğimiz Almanya bile daha öncesinde bilgi vermeden Suriye ye bayram için giden 60 bin Suriyeliyi geri almadı. İngiltere seçerek aldığı 20 bin Suriyeli sığınmacıları bulundurdukları bölgeden dışarı dahi çıkarmıyor.  SOROS yaptığı açıklamalarda ise Avrupa en fazla 1 milyon sığınmacı alabilir daha fazlasını kaldıramaz, yoksa güvenlik problemi olur diyor. Türkiye de kalsın istiyor.

Körfez ülkeleri desen Arabistan, Kuveyt hiçbir Suriyeli almadı.

Peki, sığınmacıların ülkelerine geri dönmelerini kim istemiyor?

 

SOROS ve .. cular istemiyor.

PKK istemiyor.

Avrupa istemiyor.

ABD istemiyor.

ABD 10 bin km öteden Suriye’de bulunan verimli toprakların petrol ve su kaynakların %80 den fazlasının bulunduğu yerleri PYD-PKK terör örgütüne işgal ettirmiştir. Türkiye de ki Arap nüfusunun geri dönmesi ile işgal edilen bu toprakların demografik yapısının değişmesini istememektedir.

 

Türkiye bu tehditti gelecek kuşaklara devretmemelidir.

Bu milli sorunumuzdur! Bunun ne siyaseti ne muhalefeti olur.

Bizlere emanet olan milli mücadele ile kurulmuş bu vatan kahraman şehitlerin kanları ile yeşerdi. PYD-PKK ve sığınmacı sorunu gecikmeden harekete geçilmesi gereken büyük sorun olarak görünüyor. Bugüne gelen politikaları eleştiren, tepki gösteren hiç kimse ırkçılıkla suçlanamaz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Reşat Aydoğdu
Reşat Aydoğdu 2 yıl önce
Güzel yazınız için teşekkürler. Münbiç PYD-PKK dan alınmazsa sorun çözülmez. Caralburs'ta adeta nüfus patlalaması yaşanıyor.
ÇOK OKUNANLAR